Voorlichtingsactiviteiten

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste studie, organiseren wij door het jaar heen voorlichtingsactiviteiten. Wil jij meer weten over de bacheloropleiding Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie? Kom kennismaken!

Agenda


Open Dagen

Wij organiseren twee soorten open dagen:

  1. Open Dag Universiteit Leiden 
    Tijdens deze Open Dag van de Universiteit presenteren alle studies van de Universiteit Leiden zich in de Pieterskerk tijdens een grote informatiemarkt. Ook kun je per studie een korte voorlichting en/of college volgen.

  2. Proefstuderen CA-OS
    Deze meer verdiepende voorlichtingsdag organiseren we op het instituut CA-OS zelf. Je krijgt voorlichting van de studentambassadeur en een proefcollege van een van onze docenten. Daarna is er een Q&A met alumni, studenten en docenten aan wie je alle vragen kunt stellen die je nog hebt. We sluiten de dag af met een borrel in de Bamboo Lounge.

Meeloopdagen

Twijfel je nog of wil je meer weten over CA-OS? Loop een dag mee met een student!
Bij een meeloopdag schuif je aan bij een bestaand college, loop je de hele dag rond tussen de studenten op een gewone studiedag en kun je alles vragen aan de begeleidende student. Een meeloopdag kan meetellen voor je loopbaanoriëntatie.

Meeloopdag XL
Onze studenten organiseren ook twee keer per jaar een Meeloopdag XL waarbij je 2 colleges Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie volgt. Vervolgens eet je bij een student thuis en daarna ga je naar een borrel van de Studievereniging Itiwana.

Meeloopdag met je hele klas
Meelopen met je hele klas? Dat kan ook. We bieden in overleg met scholen een op maat gemaakte Meeloopdag XL aan die past bij de wensen van jouw klas.

Meelopen? Neem contact op met onze studentenambassadeur Jemma Middleton.

Online Proefstuderen

Als je je goed wilt voorbereiden op een universitaire studie kun je Online Proefstuderen door een Aansluitingsmodule te volgen via internet. Dat kan dus gewoon thuis of op school. Op veel scholen mag je de daarmee behaalde studielasturen (slu) opnemen in je vrije ruimte. De aansluitingsmodulen worden aangeboden in het najaar en in het voorjaar. Meer informatie vind je op de Aansluitingsmodule-site.