Belangrijke info voor eerstejaarsstudenten Antropologie

Is er een introductieprogramma van de opleiding?

Op maandag 1 september 2014 organiseert CA-OS samen met de studievereniging Itiwana een introductiedag voor de eerstejaarsstudenten. In de loop van augustus krijg je een brief thuisgestuurd met informatie over de exacte tijd en plaats van deze introductie. Zie ook de Itiwana website.

Op de introductiedag komen alle zaken aan bod die je moet weten om een goede start te maken en die heel specifiek zijn voor CA-OS. Wees daarom zeker aanwezig op deze dag, ook al heb je misschien deelgenomen aan de EL CID introductieactiviteiten.


Zijn er nog andere introducties?

Ja, je kunt ook langskomen bij de opening van het academisch jaar op de faculteit op 3 september 2014 om 16.30u. Daar worden t.z.t. alle studenten voor uitgenodigd. Deze opening is niet verplicht, maar wel een mooie gelegenheid om kennis te maken met de faculteit.


Mijn eerste college: waar en wanneer?

Het eerste college is dat van “Ongelijkheid en ontwikkeling in sociologisch perspectief”. Dit college vindt plaats op dinsdag 2 september van 13.00-15.00 uur in zaal 1.A20 van het Pieter de la Courtgebouw.


Hoe kom ik aan de studiegids en het rooster?

De studiegids en de roosters van CA-OS voor het collegejaar 2014-15 staan in de e-Studiegids.


Is mijn inschrijving voor de opleiding gelukt? Moet ik verder nog iets regelen?

Voor alle informatie over je inschrijving kun je terecht bij de centrale studentenadministratie gevestigd in het Studentencentrum Plexus.


Moet ik mij nog bij de opleiding (na-)inschrijven?

Voor het aanleggen van een studentendossier is het nodig om een formulier in te vullen bij het Secretariaat CA-OS (kamer 3.A19 van het Pieter de la Courtgebouw). Dat kun je doen meteen na de introductiebijeenkomst op 1 september 2014 of in de loop van de eerste twee weken van het collegejaar. Voor deze inschrijving bij het Secretariaat moet je een pasfoto aanleveren.

Voor vakken van het eerste semester van je eerste jaar hoef je je niet in te schrijven. Ook voor werkgroepen van jouw eerste studiejaar hoef je je niet in te schrijven. Je wordt ingedeeld en hoort erover via de vakken die je volgt. Aanmelden voor tentamens doe je wel zelf via uSis, zie hiervoor Tentamenregeling.


Waar koop ik mijn studieboeken en onderwijsmaterialen?

Dat kan op verschillende manieren:

  • Via studievereniging Itiwana. Itiwana streeft ernaar de boeken voor alle verplichte vakken van het eerste jaar te verkopen, met uitzondering van gevallen waarin de docent dit doet (op het eerste college van het vak).

  • De boekhandels: “Atleest” aan het Kort Rapenburg 12a (tel: 071-5125039) en “Kooyker” aan de Breestraat 93 (tel. 088-7353500)

  • Ook zijn veel boeken te bestellen via Amazon.com of Bol.com

  • Daarnaast zijn alle studieboeken zijn ook ter inzage bij de bibliotheek van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Deze boeken worden niet uitgeleend en zijn dus voor iedere student in te zien.

  • Voor kantoorartikelen kun je terecht bij de Servicedesk FSW (1e verdieping).


Hoe kan ik mijn deficiënties wegwerken?

Voor studenten met matige wiskundekennis (minder dan VWO wiskunde A, B, C) is het aan te raden om veel aandacht te besteden aan het maken van opgaven van het vak Statistiek. Een student is bijvoorbeeld feitelijk, maar niet formeel, deficiënt bij een vooropleiding HAVO zonder wiskunde, gevolgd door propedeuse HBO.


.

Hoe kom ik aan meer informatie?