26 november 2015: Kom proefstuderen!

Op donderdag 26 november is het zo ver: Je kan proefstuderen bij Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie!

Proefcollege en vragen-panel

Op de proefstudeerdag krijg je eerst een korte voorlichting over wat de studie inhoudt en wat je er later mee kan doen. Daarna krijg je een proefcollege van een van onze docenten. Op deze manier krijg je beter inzicht in hoe het er op de universiteit aan toegaat.

Na het college is er een panel van ervaringsdeskundigen; een alumnus, een student en een docent. Dus bedenk nu alvast welke vragen je graag aan hen zou willen stellen. We sluiten de dag gezamenlijk af met een frisse borrel in de bamboo lounge.


Samenwerking én conflict - taxi-oorlogen in Kaapstad, Zuid-Afrika

Taxibussen klemgereden, in de fik gestoken en concurrerende chauffeurs vermoord: Waarom lopen conflicten zo hoog op in Zuid Afrika?

Antropoloog Erik Bähre geeft 26 november een college over zijn onderzoek in Kaapstad in Zuid-Afrika. Een van de onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt zijn de taxioorlogen in deze stad.


Programma 26 november 2015

Tijd Activiteit
13:30 Inloop en algemene informatiemarkt (centrale hal)
13:45 Studievoorlichting - Studentambassadeur Nelleke
14:00 Culturele antropologie en de arbeidsmarkt
14:30 Proefcollege 'Samenwerking én conflict' - Dr. Erik Bähre
15:15 Q&A: Stel je vragen aan ons ervaringsdeskundige panel
15:45-16:30 Frisse borrel met onze studenten en docenten

Locatie
Het Proefstuderen voor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie vindt plaats op de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden. (Routebeschrijving) 

Bereid je voor

Voor colleges op je universiteit bereid je jezelf altijd voor. Om het proefstuderen voor jezelf zo echt mogelijk te maken, raden we je aan je ook voor dit college voor te bereiden. Open de twee onderstaande links en lees de artikelen:


Opdracht
Samenwerking is belangrijk en mooi. En het beeld dat wij van Afrika hebben gaat ook sterk over gemeenschappen en onderlinge hulp. Maar er zijn natuurlijk ook conflicten in Afrika. Samenwerking kan immers ook spanningen oproepen. Kan je, als voorbereiding op het college, aan de hand van de twee artikelen een aantal mogelijke conflicten aanwijzen?
  1. Welke conflicten zou je kunnen noemen?

  2. Waar zouden deze conflicten over gaan?

Geef je op!

Aanmelden voor de proefstudeerdag van donderdag 26 november kan via het formulier hier.

Blijf op de hoogte via Facebook
Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van de proefstudeerdag en andere CAOS evenementen? Like dan onze facebookpagina CAOSLeiden.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze bachelor zie: Studereninleiden.nl