Nieuws

Noodopvang vluchtelingen in Universitair Sportcentrum

De Universiteit Leiden vangt vanaf vrijdagavond 23 oktober een week lang een groep van 120 vluchtelingen op in het Universitair Sport Centrum (USC) Leiden aan de Einsteinweg. Deze noodmaatregel heeft gevolgen voor studenten en medewerkers. Zij kunnen tijdelijk niet sporten en tentamens zijn op andere locaties in de stad.


27 oktober 2015: Lezing Joseph Tainter

Professor Joseph Tainter (Utah State University) geeft een lezing over energiewinst en complexiteit bij de Faculteit Archeologie. Hij is specialist in duurzaamheid en wereldwijd bekend om zijn onderzoek naar crisis en hoe mensen reageren op milieu- en maatschappelijke veranderingen.  


“Van gelijkheid is nog lang geen sprake”

Zowel in sport als in opvoeden lijken de traditionele man-vrouw patronen hardnekkiger dan je soms denkt. Hekkensluiter van de Wetenschapsestafette 4x400, antropoloog Jasmijn Rana, benadrukt daarom het belang om naast de biologische verschillen ook naar de culturele invloeden te blijven kijken.


15 oktober 2015: GLASS Lecture door Dipesh Chakrabarty

Donderdag geeft Dipesh Chakrabarty (University of Chicago) de lezing 'Scales of History - Global, Subaltern & Planetary Studies' over ons postcoloniale en globale concept van geschiedenis en de mogelijkheden voor de toekomst in onze huidige tijd van wereldwijde problemen.