9 oktober 2015: Opening foto-expositie ‘International Banking’

Is het echt zo slecht gesteld met de banken? Antropologe en alumna Zoë van de Kerkhof pakte haar koffer en ging de wereld over om het bankwezen te fotograferen. Vrijdag opent ze haar foto-expositie 'International Banking' in de Leidse Vrijplaats, waar die een maand te zien zal zijn.

Antropoloog wordt fotograaf

De studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie heeft Zoë van de Kerkhof gevormd als fotograaf. Over de hele wereld fotografeert ze onbekende mensen op straat, die door hun manier van kijken en bewegen een verhaal vertellen. Door deze mensen in te kaderen, ze mee te nemen en te delen ontstaan er mooie nieuwe verhalen in onze fantasie. Verder fotografeert ze muzikanten en brengt ze gedichten en liedjes in beeld.

In februari 2015 won Zoë van de Kerkhof de NRC fotowedstrijd met haar foto ‘Mijn Dansende Mam’. Daarnaast vertelde ze in het VPRO-programma ‘Fotostudio de Jong’ over haar foto’s geïnspireerd door dichter Willem Wilmink. Voor de Vlaamse band Assunta & the Light Orchestra verzorgde Zoë de albumhoes en ze is de vaste fotografe van muziekevenementen Unplugged en Quite Quiet.

'International Banking' Oktober 2015

In oktober exposeert ze in de Vrijplaats in Leiden met haar foto-expositie 'International Banking'. Is het echt zo slecht gesteld met de banken? Met haar antropologische kijk op deze zaak laat ze een heel andere kant zien. Op vrijdag 9 okotober zal haar foto-expositie op feestelijke wijze worden geopend om 19:30 in de Vrijplaats in Leiden, waar ook de band Swing Lo’ een optreden zal verzorgen. In november zal Zoë ook exposeren in de Leidse Meet & Greet. Meer informatie hierover binnenkort op haar website.

Praktische informatie

Dag

Vrijdag 9 oktober 2015

Tijd

19:30-21:00u

Plaats

Vrijplaats Leiden, Middelstegracht 36, Leiden

Facebook

Expositie 'International Banking' Vrijplaats Leiden 9 Okt

Over Zoë

www.zoeschrijftmetlicht.fotoport.nl