Diensten voor studenten

Universiteit Leiden biedt studenten een heleboel ondersteundende diensten zoals studie ondersteuning, online faciliteiten, carriëre advies etc. Heb je hulp nodig? Kijk dan op deze pagina.

  

Workshops en trainingen

Universiteit Leiden biedt elk jaar workshops en trainingen aan voor studenten. Wil je je hiervoor aanmelden, dan kun je dat doen via de universitaire website voor workshops en trainingen.


PITSstop

PITSstop is een website en een plek in Plexus waar je informatie kunt vinden over studie, studeren en alles wat je als student kunt tegenkomen.

Zie voor meer informatie de website van PITSstop>>

Studieinformatiecentrum Plexus

Het studieinformatiecentrum Plexus biedt informatie over inschrijven, uitschrijven, collegegelden, studiefinanciëring en adreswijzigingen.

Website van Plexus>>

Studenten Loopbaan Service FSW

Het loopbaancentrum begeleidt studenten van de Faculteit der Sociale Wetenschappen bij de overstap van hun studie naar de arbeidsmarkt. Op maandag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur kun je op FSW (kamer 3.C04) terecht voor het open spreekuur of een individueel loopbaanadviesgesprek.

Op de Studenten Loopbaan Service FSW website vind je veel informatie over:

  • Workshops en activiteiten
  • Arbeidsmarktinformatie
  • CV en Sollicitatiebrief service
  • Starterskit
  • PITSstop

Op de pagina 'Wat kan ik met CA-OS?' vind je tips voor het vinden van een baan na je studie. Ook vind je er verhalen van CA-OS alumni. Wat zijn zij gaan doen na hun studie en hoe zijn ze hier terecht gekomen?

Studentendecanen en -psychologen

Studentendecanen en -psychologen bieden hulp bij zowel studie problemen als persoonlijke problemen.
Uitgebreide informatie kun je vinden op de website van studentendecanen of studentenpsycologen.

Klachten

Studenten met klachten over het gedrag van een medewerker of een bestuursorgaan van de Universiteit Leiden kunnen terecht bij de ombudsfunctionaris. Deze is onafhankelijk en behandelt klachten strikt vertrouwelijk.

Voor meer informatie zie de website van de ombudsfunctionaris>>