Stage lopen

Om je beter voor te bereiden op je toekomstige loopbaan, kun je tijdens je bachelor studie stage lopen. De stage kun je doen in Nederland of in het buitenland en deze moet academisch van aard zijn.

Waarom stage lopen?

Tijdens je studie leer je kritisch nadenken en je gedachten op een heldere manier op papier (of op film) te zetten. Dat komt natuurlijk van pas tijdens het opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoek. Een stage is een goede manier om te ontdekken wat je later op de arbeidsmarkt kunt doen en wat jij leuk vindt.

Hoewel antropologie in de eerste plaats een wetenschappelijke studie is, zul je tijdens je studie al gauw merken dat je de kennis en vaardigheden die jij als antropoloog in huis hebt, in heel veel verschillende organisaties en functies kunt toepassen. Niet voor niets kom je antropologen in de meest uiteenlopende sectoren tegen.

De stage organiseren studenten in het beginsel zelf en je kunt stage lopen in Nederland of in het buitenland. De stage moet academisch van aard zijn. De stage kan binnen het bachelor programma CA-OS worden gehonoreerd als keuzeonderdeel van 20 ECTS.


Stagespreekuur

Wil je meer informatie over stagelopen? Maak een afspraak met onze stagecoördinator Rosalinde Spitters.

Contactgegevens
Rosalinde Spitters

Meer informatie
e-Studiegids BA CA-OS: inviduele stagemoglijkheid

Stagevacatures

Stagebord
Interessante stagevacatures worden altijd opgehangen op het stagebord op de derde verdieping (t.o. het secretariaat).

Stageloket
De Antropologen Beroepsvereniging heeft een stageloket geopend. Op deze website vind je voor interessante stages voor antropologen.
http://www.antropologen.nl/stages

Stageoverzicht Itiwana
Op de website van Itiwana vind je een actueel overzicht van vacatures en stages die aansluiten op jouw wensen en eisen.
http://www.itiwana.org/studie/stages/

Film

Bekijk hier een filmpje van derde jaars BA student Femke Gubbels. Zij ging naar Alberta, Canada en deed daar een onderzoeksstage naar het consultatieproces tussen olie- en gasbedrijven en de First Nations (inheemse bevolking). Om te boren naar naar olie en om schaliegas te winnen moeten bedrijven toestemming krijgen van reservaten.