Video & Audiobewerking

De FSW beschikt over een editing room, waar zowel studenten als medewerkers van de FSW gebruik van kunnen maken van de pc’s met geavanceerde audio- beeld- en videobewerkingssoftware.

Editing room 1A45

U kunt hier uw video's bewerken door onder andere soundtracks en ondertiteling toe te voegen, fragmenten uit lange video's te knippen en fragmenten aan elkaar te plakken. Daarnaast kunnen videobestanden eenvoudig worden omgezet naar een ander bestandstype.

De pc’s loggen bij het opstarten automatisch in op een speciaal Video account. Inloggen met het eigen ULCN account is niet nodig. Wanneer u gebruikt maakt van een USB stick of externe harde schijf is het raadzaam te wachten tot de pc volledig is opgestart en ingelogd alvorens deze aan te sluiten.

De editing room is gevestigd in kamer 1A45 en is dagelijks geopend van 9:00-17:00.

Reserveren van een computer in de editing room is mogelijk via de reserveringspagina.


Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud bestaat uit veel verschillende audio- beeld- en videobewerkingsprogramma’s. Adobe Premiere Pro CC is een krachtig videobewerkingsprogramma met onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Video's bewerken op een non-lineaire tijdlijn
  • Fragmenten knippen / aan elkaar plakken
  • Soundtracks, ondertiteling en special effects toevoegen
  • Gemonteerde films exporteren naar digitale bestandstypen
Zie de handleiding onderaan de webpagina voor uitgebreide instructies.


Windows Movie Maker

Met Windows Movie Maker kan er van foto’s en opnames heel simpel een film gemaakt worden. Geluid, thema’s, overgangen en effecten kunnen worden toegevoegd, en de opnames kunnen sneller of langzamer worden afgespeeld.


Adobe Media Encoder en Any Video Converter

Met Any Video Converter en Adobe Media Encoder kunnen video’s heel eenvoudig worden omgezet naar een ander formaat. Beide programma's ondersteunen alle beeldformaten en kunnen bovendien meerdere video’s tegelijkertijd omzetten. Adobe Media Encoder staat geïnstalleerd op alle computers van de universiteit. Zie de handleidingen onderaan de webpagina voor uitgebreide instructies.


Handleidingen

 

Support

Als u vragen heeft over het gebruik van audio- beeld- of videobewerkingssoftware kunt u de handleidingen op deze pagina raadplegen of contact opnemen met de AV Support.

Telefoon: 071-527 3410
Email: avdienst@fsw.leidenuniv.nl
Kamer: 1B11

Laatst Gewijzigd: 01-05-2017