Weblectures

Weblecture met slides en video opname van de docent

Weblecture met slides en video opname van de docent

Een weblecture is een audiovisuele registratie van een college of lezing die online beschikbaar wordt gesteld, bijvoorbeeld binnen Blackboard.

Een weblecture bestaat uit een opname van de spreker (audio of video) en een opname van hetgeen dat via de beamer geprojecteerd wordt (Powerpoint, Prezi, video’s, etc.).


Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van weblectures. De meest voor de hand liggende reden is dat studenten met behulp van weblectures de in college behandelde stof in hun eigen tempo herhaaldelijk kunnen  raadplegen of een door rooster technische conflicten of ziekte gemist college kunnen inhalen.

Binnen de FSW is vaste opname apparatuur aanwezig in de collegezalen SC01, SA41 en 1A20, voor de overige zalen kan (op basis van beschikbaarheid en capaciteit) een mobiele opname set ingezet worden. De AV Support van de FSW verzorgt de opname, de bewerking en indien gewenst het beschikbaar stellen van de weblecture.

Weblecture catalog

Weblecture catalog

Weblecture catalog

Een veelgebruikte manier om weblectures beschikbaar te stellen is met een zogeheten weblecture catalog.

Dit is een verzamelplek van een reeks opnames (bijv. een gehele cursus), die vervolgens met een catalog link te delen is.

Studenten kunnen met behulp van de catalog link alle weblectures die in de catalog geplaatst zijn terugkijken.


Inloggen met ULCN

Weblectures die binnen de FSW zijn opgenomen zijn afgeschermd met het ULCN account. Medewerkers en studenten  moeten inloggen met hun ULCN account om toegang te krijgen tot een weblecture catalog of weblecture.

Indien gewenst kunnen weblectures ook zonder ULCN afscherming aangeboden worden.

Weblecture player

Doorzoeken van de slides

Doorzoeken van de slides

Een weblecture kan tijdens het afspelen gepauzeerd worden met de play/pause knop.

Met behulp van de slide thumbnails in de tijdlijn is gemakkelijk te zoeken naar een bepaald moment in de opgenomen presentatie. Het is ook mogelijk om naar bepaalde woorden in de slides te zoeken en de bijbehorende momenten in de tijd. Door op het vergrootglas icoontje te klikken verschijnt deze “Search Slides and Closed Captions” functie.

Tijdens het afspelen van een weblecture is de lay-out naar wens aan te passen. Door op een onderdeel van de weblecture te klikken wordt dit full screen weergegeven. Ook de verhouding tussen de slides en de video opname van de docent kan aangepast worden.


Kijkcijfers

Het is mogelijk om achteraf de kijkcijfers van een weblecture of weblecture reeks op te vragen.  Een kijkcijfer rapport geeft een overzicht van het aantal keer, hoe lang en door hoeveel personen een weblecture bekeken is.

Het kijkcijfer rapport wordt aangemaakt en verstuurd nadat het hertentamen heeft plaatsgevonden.

Kijkcijferrapport

Kijkcijferrapport

Aanvragen

U kunt weblectures aanvragen door gebruik te maken van het aanvraagformulier weblectures.

Laatst Gewijzigd: 01-05-2017