AV-Dienst en promotievideo’s

PhD kandidaat Marcia Brandenburg (Orthopedagogiek) doet op dit moment onderzoek naar autisme. De uitdaging in 3 minuten een breed publiek weten te interesseren voor haar onderzoek ging ze maar al te graag aan door mee te doen aan FameLab. Om behalve de vakjury, ook het publiek te overtuigen maakte zij succesvol gebruik van de expertise binnen de AV-Dienst.

Marcia Brandenburg aan het woord

“Deze internationale wedstrijd in wetenschapscommunicatie paste precies in mijn straatje. Ik vind het namelijk belangrijk dat de kennis die we (o.a. hier op de FSW) opdoen in onderzoek, ook bij de mensen terechtkomt die hier misschien iets aan zouden kunnen hebben. Zelf wilde ik graag recentelijk opgedane kennis over autisme in de spotlights zetten om bijvoorbeeld ouders met autistische kinderen te informeren. Vrij impulsief maar zonder twijfel heb ik me dan ook direct aangemeld.

Bij FameLab waren 2 prijzen te winnen; de publieksprijs en vakjuryprijs. Om de publieksprijs te kunnen winnen, moest ik in 2 weken tijd de meeste online stemmen weten te krijgen. De communicatieafdeling van de FSW heeft mij erg geholpen een plan te maken en dit doel te bereiken. Zij noemden hierbij ook de AV-Dienst. Een laagdrempelige en toegankelijke boodschap in de vorm van een promotievideo zag ik wel zitten en ik nam contact met ze op.

Vrij snel hierna had Rosanne van den Berg een van de common rooms geconfisqueerd en omgetoverd tot ware filmstudio. Hier hield ik afwisselend voor de camera mijn verhaal of speelde ik met mijn zoontje. Dankzij de creatieve invalshoeken van Rosanne is dit alles uiteindelijk een sprekend filmpje geworden dat me enorm heeft geholpen in het behalen van de meeste stemmen.

Nadat Rosanne mij vertelde over het bestaan van de AV-studio ben ik van plan in de zomer meer te gaan vloggen (videobloggen). Ik was zelf al even bezig met een vlog-experiment waarbij ik af en toe met mijn mobiel op selfie-modus mijn verhaal deed, maar zo’n studio is helemaal mooi. Je lijkt wel gek als je hier geen gebruik van maakt. Uit mijn ervaring met de AV-Dienst kan ik iedereen van harte aanraden met hen in zee te gaan, er zit een hoop talent op die afdeling.”


Meer weten

  • Bekijk hieronder Marcia’s promotievideo.

  • Meer weten over FameLab? Bekijk de Benelux finale waarin Marcia behalve de publieksprijs, ook de vakjuryprijs in de wacht wist te slepen.

  • Lees over de internationale halve finale waar zij op 3 juni 2015 weer zal optreden.

  • Voor meer informatie over het gebruik van of de mogelijkheden van de AV-studio, stuur een mailtje naar de AV-Dienst.

Laatst Gewijzigd: 12-10-2015