ICT & Onderwijs (ICTO)

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit Leiden. Hieronder vindt u veelgestelde vragen, contactgegevens en handleidingen.


Qualtrics

Qualtrics is webgebaseerde survey-software waarmee eenvoudig vragenlijsten online ontworpen en afgenomen kunnen worden. Alle medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden kunnen gebruik maken van de software.


Prezi

Prezi is presentatiesoftware waarmee aansprekende visuele presentaties kunnen worden gemaakt. Medewerkers en studenten van de FSW kunnen een speciaal onderwijsaccount aanmaken.


Licht, camera, actie(f) leren!

Rosanne van den Berg van de AV-Dienst neemt een actieve rol aan in de vorm van hulp en ondersteuning bij het maken van kennisclips en het opzetten en uitvoeren van ‘Student-Produced Movies’, ofwel een SPM-project. Maar hoe dragen SPM eigenlijk bij aan een betere beheersing van het lesmateriaal?


Bereikbaarheid Ephorus

Vanwege een technische uitbreiding is Ephorus op zaterdag 19 en zondag 20 juli as. niet te bereiken. Dit betekent dat er op deze dagen geen documenten ingeleverd kunnen worden.  


Remote Monitor

Met Netvision kunt u uw eigen scherm tonen op het scherm van de studenten. Zij kunnen dan precies zien wat u doet op uw computer.


Gedragscode ICT&O

Gebruik van e-mail, internet en digitale leeromgevingen bieden nieuwe mogelijkheden, maar vragen ook om andere omgangsvormen. In deze Gedragscode ICT&O voor docenten zijn de verwachtingen die de Universiteit Leiden hanteert geformuleerd.