Turnitin voor docenten

Turnitin controleert ingeleverde stukken op overeenkomsten met eerder ingeleverde stukken en openbare bronnen op internet.

Beginnen met Turnitin

Als u stukken wilt controleren op overeenkomsten kunt u in een Blackboard cursus een ‘Turnitin assignment’ aanmaken. De eerste keer dat u dit doet moet u even wachten terwijl uw account automatisch wordt aangemaakt. Hierna kunt u ook via de Turnitin website inloggen.

Als u scripties wilt nakijken kunt u een Blackboardcursus aanvragen bij ICT & Onderwijssupport.


Handleiding

De handleiding kunt u vinden op het intranet, of opvragen bij ICT & Onderwijssupport. Wij raden u aan de pagina over de interpretatie van de similariteitsrapporten aandachtig te lezen.

Bronnen Turnitin

Overzicht van de bronnen die Turnitin raadpleegt om papers op plagiaat te controleren.

Tips van Dweeb

Dweeb Uitdiep kijkt online na “Ik had altijd stapels papieren liggen wanneer ik essays moest nakijken. Daarbij moest ik dan tientallen keren dezelfde opmerking met de hand opschrijven. Onhandig, vermoeiend én onoverzichtelijk! Dat moest anders kunnen.’’

Lees hier meer over in deze uitleg.

Dweeb Uitdiep bespaart tijd op het nakijken van papers (QuickMark) "Elk semester kijk ik weer papers na van dezelfde opdracht, voor een vak met zo’n 100 studenten. Ik doe dit nu via Turnitin in Blackboard, maar studenten maken vaak dezelfde fouten waardoor ik elke keer mezelf herhaal. Kan dit nakijken niet efficiënter?”

Lees hier meer over in deze uitleg.


Contact SOLO

Voor vragen over Turnitin kunt u contact opnemen met SOLO

Kamer

1.B11
Telefoon 071 527 6019
E-mail Icto@fsw.leidenuniv.nl

Laatst Gewijzigd: 01-05-2017