Nieuws en agenda 2010

Beste researchmaster Psychologie van Nederland

De opleiding MSc in Psychology (Research) van de Universiteit Leiden is door Elsevier beoordeeld als beste researchmaster op het gebied van psychologie. De opleiding deelt de eerste plaats als het gaat om alle researchmasters in Nederland.


Lezende kinderen doen het maatschappelijk beter

Kinderen en jongeren die veel lezen belanden hoger op de maatschappelijke ladder. Deze conclusie trekt promovenda Suzanne Mol op basis van 146 internationale, wetenschappelijke studies. Hierin werkten meer dan 10.000 kinderen en studenten van 2 tot 22 jaar mee. Mol promoveerde dinsdag 7 december aan de Universiteit Leiden.


Twee Leidse experts in tv-programma 'Pavlov - Waarom ben ik zo?'

Bernhard Hommel en Lorenza Colzato, beiden cognitief psycholoog, zijn de wetenschappelijke experts in het ntr-programma ´Pavlov - Waarom ben ik zo?´ Bekende Nederlanders op zoek naar hun ware aard, met Alain Caron, cuisinier, kookboekenschrijver, culinair fotograaf én jurylid bij MasterChef: donderdag 9 december 2010, 20.55u, NED3.


Eredoctoraat voor Peter van Straaten

Tekenaar en schrijver Peter van Straaten ontvangt een eredoctoraat van de Universiteit Leiden. De eredoctoraten worden uitgereikt op 8 februari 2011, de 436e verjaardag van de universiteit.


Vidi voor dr. Trui Steen

Dr. Trui Steen (Bestuurskunde) ontvangt de NWO Vidi-subsidie voor het project 'Double Bind. Public service professionals coping with contrasting demands’.


Twee FSW Veni's

Dr. Berna Güroglu (Psychologie) en Dr. Lee Seymour (Politieke Wetenschap) hebben een NWO Veni-subsidie toegekend gekregen.


Overlijden Drs. Willem Breedveld

Op maandag 11 oktober is drs. Willem Breedveld overleden. Naast zijn werkzaamheden als parlementair redacteur en politiek commentator bij het dagblad Trouw was Willem vanaf april 1987 tot maart 2010 aan het Instituut voor Politieke Wetenschap verbonden als universitair docent op het terrein van Politiek, Media en Massacommunicatie.