Karin Roelofs hoogleraar Experimentele psychopathologie

Dr. Karin Roelofs (Klinische Psychologie) is per 1 november jl. benoemd tot hoogleraar Experimentele psychopathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Over de leerstoel

Dr. Roelofs doet onderzoek naar de neurobiologische mechanismen van emotieregulatie bij gezonde mensen en bij patiënten met angststoornissen en somatoforme stoornissen: lichamelijke klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is. Met behulp van verschillende hersenonderzoekstechnieken (EEG, ERP, fMRI, SMS) onderzoekt Karin Roelofs de effecten van hormonen (zoals het stresshormoon cortisol) op de regulatie van emoties in de hersenen.

Haar leerstoel is gevestigd bij het Behavioural Science Institute, maar als hoogleraar zal ze nauw samenwerken met collega's in het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.


Korte CV Karin Roelofs

Karin Roelofs (Venlo, 1972) behaalde in 1996 haar Master's Klinische psychologie en Neuropsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2002 promoveerde zij - ook in Nijmegen -  cum laude op onderzoek naar neuropsychologische processen bij patiënten met psychogene verlammingen. In 2001 werd ze geregistreerd als GZ psycholoog en in 2004 als cognitief gedragstherapeut.

Dr. Roelofs heeft vanaf 2002 haar hoofdaanstelling bij de Universiteit Leiden, waar ze sinds 2008 universitair hoofddocent is. Haar aanstelling in Leiden loopt tot 1 maart 2011. Daarbij is ze verbonden aan het Leiden Institute for Brain and Cognition en is ze voorzitter van de Experimental Psychopathology and Affective Neuroscience groep.  

Ontvangen subsidies

Karin Roelofs kreeg voor haar onderzoek diverse subsidies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (Veni, Vidi en Aspasia), van de Hersenstichting Nederland en van de Britisch Council.

Meer informatie

Laatst Gewijzigd: 02-11-2010