Eric Fischer benoemd tot interim-wd Pedagogische Wetenschappen

Prof. dr. Eric Fischer is per 1 september benoemd tot interim-wetenschappelijk directeur van het Instituut Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij neemt de taken over van prof. dr. Judi Mesman, die nu dean van het Leiden University College The Hague is. Naast de interim-wetenschappelijk directeur is dr. Kristiaan van der Heijden herbenoemd tot opleidingsdirecteur.


Meer over Eric Fischer

Fischer (1946) studeerde en promoveerde aan de economiefaculteit van de UvA. Hij bekleedde eerder verschillende functies aan de UvA.  Zo was hij interim-decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (1 januari 2015-1 september 2016), interim-decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (februari 2010-augustus 2011) en bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeschiedenis (1994-2011). Sinds 2011 is hij lid van de Raad van Commissarissen van de UvA Holding BV en de HvA Holding BV.

Fischer vervult verschillende bestuurlijke functies, waaronder die van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van de Delta Lloyd Groep en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Durrer Centrum. Eerder was hij onder andere voorzitter van het bestuur van SNS-Reaal Fonds, bestuurslid van VNO-NCW en lid van de Sociaal Economische Raad (SER). Van 1993 tot 2006 was Fischer algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars en van 2006 tot 2007 directeur van het Europees Verbond van Verzekeraars.

Laatst Gewijzigd: 23-09-2016