Prijswinnaars eindejaarsborrel bekend

Tijdens de jaarlijkse eindejaarsborrel zijn vandaag de winnaars bekend gemaakt van de Emile Scriptieprijs en de Prijs Excellente Docent 2012.

Emile Scriptieprijs voor Jailan Heidar

De zeven genomineerde scripties waren van hoge kwaliteit, en de commissie heeft ze met plezier en bewondering gelezen. De commissie heeft als winnaar de scriptie van Jailan Heidar (AGP) met als titel 'Sensitivity beliefs of Egyptian Immigrant Mothers in the Netherlands' gekozen.

"De jury heeft veel lof voor deze scriptie omdat er nog vrijwel geen onderzoek is gedaan naar Egyptische moeders in Nederland.(...) De scriptie heeft belangrijke implicaties voor cross-culturele aspecten van opvoeding. (...) De scriptie geeft een helder overzicht van de literatuur rond de vroege ouder-kind relatie en geeft een goede discussie van de resultaten. Daarbij was aandacht voor detail, maar de grote lijn werd uitstekend behouden." (citaat juryrapport)

Gehele tekst juryrapport Emile Scriptieprijs 2011-12.


Prijs Excellente Docent voor Christine Espin

Een kleine greep uit het juryrapport:

  • Dr. Espin stimuleert studenten onderzoek en praktijk te verbinden, een vaardigheid die cruciaal is voor studenten om nieuwsgierige, wetenschappelijk-gevormde, data-based professionals te worden.
  • Dr. Espin baseert haar colleges op het laatste onderzoek en vraagt studenten om kritisch na te denken over aspecten die van belang zijn in het veld.
  • Dr. Espin daagt studenten uit om kritisch na te denken in onderzoeksdiscussies en opdrachten.
  • Studenten zijn voortdurend betrokken bij de colleges, via discussie en actieve deelname.
  • Dr. Espin blijft na elk college een uur in de collegezaal om vragen van de studenten te beantwoorden. Als studenten niet in staat zijn om hun vragen dan te stellen, maakt ze een aparte afspraak met hen.

Gehele tekst juryrapport Prijs Excellente Docent 2012.


Laatst Gewijzigd: 11-06-2013