Subsidiepagina Pedagogische Wetenschappen

Hier vindt u het laatste nieuws op subsidiegebied.

KNAW

De KNAW verstrekt beurzen voor onderzoek, congresbezoek of voor verblijf in het buitenland, draagt bij in de organisatiekosten van internationale congressen, workshops en colloquia in Nederland en stimuleert internationale contacten en samenwerkingsinitiatieven. Ook voor het aanvragen van een reisbeurs, een internationaal congres of het vertalen van een artikel kunt u bij de KNAW subsidie aanvragen.


Meer informatie
De KNAW subsidie-website

ERC

Hoofddoel van de 'European Research Council' (ERC) is het bevorderen van hoge kwaliteit onderzoek in Europa door midel van competatieve financiele steun.

Meer informatie
De ERC website

LURIS Nieuwsbrief Leidse Universiteit

In de Engelstalige LURIS Nieuwsbrief van de Leidse Universiteit wordt melding gemaakt van diverse (Europese) subsidies, die interessant kunnen zijn voor sociale wetenschappers.

Meer informatie

Marie Curie Actions - Research and Innovation

De Marie Curie website geeft praktische informatie over alle Marie Curie beurzen.

Meer informatie
De Marie Curie website

NIAS Fellowships

U kunt NIAS (the Netherlands Institute for Advanced Study) beurzen voor Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen aanvragen. Maximale bedrag is 38.000 euro.

Meer informatie
De NIAS website  

NWO Subsidies - vaststaande programma's en vrije competitie

NWO financiert wetenschappelijk onderzoek aan Nederlandse universiteiten en instituten via bijna 120 verschillende subsidies. Onderzoekers kunnen aanvragen indienen binnen vaststaande programma's en in de vrije competitie. Persoonsgebonden subsidies stimuleren individuele onderzoekers, waaronder minderheden en vrouwen. Andere subsidies zijn bedoeld voor samenwerking, het gebruik van grote faciliteiten en investeringen.

Meer informatie

Subsidiewijzer COS

COS is een internationale bron voor moeilijk-vindbare informatie.

Meer informatie
De COS website

Laatst Gewijzigd: 08-09-2015