Over Onderwijsstudies

De afdeling Onderwijsstudies biedt een bachelor- en een masterspecialisatie aan.

Aan het einde van het tweede jaar van de bachelor Pedagogische Wetenschappen, kies je een specialisatie. In de specialisatie Onderwijsstudies zitten de volgende vakken:

  • Leren en leraar
  • Methods for monitoring instruction
  • Ontwikkelen van krachtige leeromgevingen
  • Het lerende brein 1 en 2
  • Bachelorproject Onderwijsstudies
De specialisatie richt zich op de vraag hoe leerlingen vaardigheden zoals taal en rekenen aanleren en hoe daarbij zaken als individuele verschillen en begaafdheid een rol spelen. Uitgebreid wordt ingegaan op de cognitieve en neuropsycholgische factoren die daarbij een rol spelen en wat dat voor onderwijsleersituaties betekent. Ook komen allerlei interventies aan bod om het leren van kinderen te stimuleren waarbij het ontwikkelen van krachtige leeromgevingen en van leerkrachten centraal staan.

Meer informatie
Meer informatie over het onderwijsprogramma in de Bachelorfase is te vinden in de e-Studiegids.


Masterspecialisatie Educational Studies

Binnen de Masterspecialisatie 'Educational Studies' verdiep jij je in de factoren die het proces van leren, leren lezen en leren rekenen bij leerlingen beïnvloeden. Tegelijkertijd doe je kennis op die je in staat stelt om zelf onderwijsprogramma's en omgevingen te ontwikkelen en te evalueren. Je kijgt inzicht in individuele leerprocessen van leerlingen en de cognitieve en neuropsychologische achtergronden daarvan en verdiept je in de vraag hoe de professionele ontwikkeling van leraren een bijdrage kan leveren aan kwalitatief goed onderwijs.

Voor het huidige onderwijsprogramma kun je terecht in de e-Studiegids en op de Mastersite

Contact

Contactgegevens Onderwijsstudies

Laatst Gewijzigd: 09-02-2016