Beurs studeren in het buitenland

Ben je (research-)masterstudent aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen en heb je plannen om naar het buitenland te gaan? Misschien kun je een beroep doen op het Ina van Berkelaer-Onnes stipendium als bijdrage aan de kosten daarvoor.

Het Instituutsbestuur Pedagogische Wetenschappen vindt het belangrijk dat master- en research masterstudenten in het kader van hun opleiding naar het buitenland gaan. Als bijdrage aan de kosten die aan een buitenlands verblijf verbonden zijn, is het Ina van Berckelaer-Onnes Stipendium in het leven geroepen dat jaarlijks € 6000,- bedraagt.

Studenten die naar het buitenland willen gaan, kunnen een aanvraag indienen voor het Ina van Berckelaer-Onnes Stipendium. Je kunt een aanvraag indienen voor:

  • Onderzoek in het buitenland in het kader van het (Research-) Masterproject
  • Onderwijs in het buitenland
  • Een onderzoeks- of praktijkstage in het kader van je Masterstage
  • Een onderzoeksstage in het kader van het Research Internship in de Research Master
  • Deelname aan een congres


Aanvragen Ina van Berckelaer-Onnes stipendium

Aanvragen voor het Ina van Berckelaer-Onnes stipendium kunnen twee keer per jaar worden ingediend: op 1 december en op 1 juni.

Het Instituutsbestuur nodigt jullie van harte uit om een aanvraag in te dienen.

Download het reglement
Lees de procedure voor het aanvragen van het stipendium

Achtergrond stipendium

Uit waardering voor de grote wetenschappelijke verdiensten van prof. dr. Ina van Berckelaer-Onnes voor het Instituut Pedagogische Wetenschappen is bij gelegenheid van haar afscheid in juni 2007 het Ina van Berckelaer-Onnes stipendium ingesteld.


Laatst Gewijzigd: 30-05-2017