Nieuws

Nieuwsbrief Sinbad april 2016

Het Sinbad project is het tweede jaar in gegaan. Met goede samenwerking tussen de partners en sterk leiderschap van de coördinator heeft het project goede (visuele) resultaten geboekt. De toekomst ziet er rooskleurig uit.


Uitnodiging training Sinbad maart 2016

Graag nodigen wij u uit voor een training over verhalen vertellen aan jonge kinderen, die plaatsvindt op woensdagmiddag 16 maart en woensdagmiddag 30 maart in de Faculteit der Sociale Wetenschappen in Leiden.


Deze week in de media: Educatieve straf in het voetbal landelijk geïmplementeerd!

In nauwe samenwerking met Halt en de KNVB ontwikkelde PLATO in de zomer van 2014 de training ‘Sport en Gedrag’, bedoeld voor jongeren (12 tot 18 jaar) die zich misdragen in het voetbal. Afgelopen weekend werd via de media bekend gemaakt dat deze training landelijk wordt ingevoerd. Positieve ervaringen met een pilot in twee KNVB districten hebben bijgedragen aan dit besluit.


Eerste nieuwsbrief Sinbad

PLATO is een van de partners in een EU project (SINBAD) over verhalen vertellen. Het vertellen van verhalen draagt sterk bij aan de ontwikkeling van kinderen.


Update Inherit project

Het Inherit project komt steeds dichter bij de uiteindelijke totstandkoming van een cursus voor erfgoed interpretators. De cursus zal gegeven worden in Eltham Palace in Engeland van 9 – 11 september 2015.


Nieuwe richtlijnen SINBAD

PLATO heeft richtlijnen ontwikkeld voor verhalenvertellers. Op basis van die richtlijnen gaan we nu een tool produceren dat gebruikt kan worden door verhalenvertellers of diegenen die verhalenvertellers willen worden.


Resultaten InHerit en aankondiging cursus

PLATO is partner in een Europees project over Erfgoed. In dat project ontwikkelen we samen met de partners model curricula voor professionals werkzaam in de erfgoed sector. Resultaten van het project zijn onder meer competentieprofielen voor verschillende functionarissen in de erfgoed interpretatie; drie model curricula en een cursus voor diegenen die interesse hebben om zich op dit terrein te oriënteren en competenties te ontwikkelen. Een eerste try-out van die cursus zal plaats vinden in Engeland in september 2015.