Nieuws

27 februari-1 maart 2017: Krokusklas

Voor een weloverwogen studiekeuze bezoek je open dagen, bestudeer je brochures en grasduin je in opleidingswebsites—dat is goed. Maar een paar dagen in de collegebanken en enkele avonden met medescholieren en politicologiestudenten doorbengen—dat is pas écht leuk. Bij Politicologie en de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties noemen we dat de Krokusklas. Die is er speciaal voor middelbare scholieren (5 en 7 VWO). Van 27 februari tot en met 1 maart 2017 ben je welkom voor een voorproefje van jouw aanstaande studentenleven.


22-24 februari 2016: Krokusklas

Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas!


26 november 2015: Proefstuderen

Website en brochure bekeken? Check! Open dag bezocht? Check! Nu hoef je alleen nog maar te komen ervaren hoe dat eigenlijk 'voelt', politicologie studeren. Op 26 november 2015 ben je van harte welkom om aan te schuiven in de collegebanken bij de bachelor Politicologie en de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties.


6 november 2015: Masterdag

Ben je op zoek naar een uitdaging na je bacheloropleiding? Lijkt het je iets om je te verdiepen in de politicologie? Hebben politieke conflicten en internationale organisaties jouw belangstelling? Zou wetenschappelijk onderzoek iets voor je zijn? Kom naar de Masterdag en ontdek de wereld van onze Masters. Je bent van harte welkom op vrijdag 6 november 2015!


Open Dag op 17 oktober: alles over studie en stad

Ruim 5800 potentiële studenten hebben zich, met of zonder ouders, opgegeven voor de Open Dag van de Universiteit Leiden op 17 oktober. Voor hen zijn er 120 presentaties en 56 informatiepunten op 7 locaties. Nieuw is de culturele hotspot ‘De Fusie’ op het plein voor de Hooglandse Kerk.  


Kom naar de Open Dag op 17 oktober!

Tijdens de Open Dag maak je kennis met alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Een uitstekende dag om je te oriënteren op meerdere opleidingen. Bezoek de opleidingspresentaties, kom langs bij de informatiemarkt en stel al je vragen over jouw toekomst na je studie in het Arbeidsmarktcafé!


Wegens succes geprolongeerd: MOOC over federalisme in Africa

'Federalism & Decentralisation: Evaluating Africa's Track Record', Jan Erks open online cursus is weer van start gegaan. Na een zeer succesvolle première afgelopen zomer, biedt Coursera de cursus nu on-demand aan, met een flexibel rooster. Erk, als politicoloog verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap (Universiteit Leiden), behandelt tal van intrigerende vragen met zijn cursisten. Wat zijn de achterliggende ideeën van de concepten federalisme en decentralisatie? Bevorderen deze bestuursvormen democratie en diversiteit—in theorie en in de Afrikaanse praktijk?


Leidse politicologie en internationale studies scoren hoog in QS ranking

Het onderzoek en onderwijs in de politicologie en internationale studies aan de Universiteit Leiden blijven hoge ogen gooien. In de QS World University Rankings by Subject 2015 klimt Leiden naar een 23e positie wereldwijd. Op de Europese ranglijst staat Leiden op een knappe 6e plaats. Van alle politicologische instituten in Nederland krijgt Leiden wederom de hoogste waardering.


Welkom, nieuwe bachelors Politicologie en IBO!

Op maandag 31 augustus 2015 gaat studiejaar 2015-2016 van de bacheloropleidingen Politicologie en Politicologie, Internationale Betrekkingen en Organisaties van start. Voor onze aankomende eerstejaarssstudenten hebben we hier alvast op een rijtje gezet hoe de allereerste studiedag eruitziet, en wat je voorafgaand daaraan moet weten.


Faces of Science: Fransje Molenaar

Fransje Molenaar, promovenda aan het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden, is sinds februari 2015 een van de 'Faces of Science'. Via het gelijknamige on-line platform gaat zij de Koninklijke Academie van Wetenschap (KNAW) helpen om scholieren en studenten te enthousiasmeren voor de wetenschap.


5 maart/7 april 2015: Master meeloopdagen

Overweeg jij een Master te gaan doen aan een van de beste universiteiten van Europa? Wil jij je inzicht in politieke vraagstukken verdiepen en je academische vaardigheden uitbreiden? Ben jij geïnteresseerd in wat de Master Political Science in Leiden jou te bieden heeft? Kom een dagje meelopen, op donderdag 5 maart of dinsdag 7 april 2015!


6 februari 2015: Masterdag

Ben jij je bachelor aan het afronden en op zoek naar een volgende uitdaging? Ben je geïnteresseerd in het bestuderen van de politiek? Lokaal, nationaal en internationaal? Aan een van Europa's beste politicologische instituten? Onze masteropleidingen hebben jou een hoop te bieden. Kom naar de Masterdag op 6 februari en maak kennis met onze programma's, studenten en docenten.


Krokusklas: aangenaam kennismaken!

Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas!


Wegwijs op de FSW

Ben jij een eerstejaars bachelor of masterstudent FSW en voel je je al een beetje thuis. Wij hebben een video gemaakt om je verder op weg te helpen.


Word Masterstudent (voor één dag)

Overweeg jij een Master te gaan doen aan een van de beste universiteiten van Europa? Wil jij je kennis van politieke vraagstukken verdiepen en je academische vaardigheden uitbreiden? Ben jij geïnteresseerd in wat de Master Political Science in Leiden jou te bieden heeft? Kom een dagje meelopen, op dinsdag 9 of donderdag 11 december 2014!


Keuzegids Universiteiten prijst Politicologie in Leiden

Wederom oogsten de opleidingen van het Instituut Politieke Wetenschap lof. Volgens de Keuzegids Universiteiten 2015 zorgen 'goede docenten en een sterke wetenschappelijke vorming [...] voor enthousiaste studenten.' Ook waarderen studenten de duidelijke informatievoorziening.


Kenners kiezen politicologie in Leiden

Volgens collega-hoogleraren en universitair hoofddocenten zijn de docenten en onderzoekers van het Leidse Instituut Politieke Wetenschap de besten in hun vakgebied. Dit blijkt uit de Faculty Ranking 2014 van het weekblad Elsevier .


Politicologie in Leiden scoort goed in internationale ranking

Politieke Wetenschap in Leiden gooit wederom hoge ogen. In de QS World University Rankings by Subject 2014 staat Leiden in het vakgebied Politics & International Studies wereldwijd op de 34e plaats. In Europa staat Leiden op de 6e plaats; in Nederland haalt Leiden met politicologie de hoogste score van alle universiteiten.