Nieuws

25 november 2015: avondje Rusland met Henk Kern, Hans Oversloot en de LAP

Wat drijft Rusland, als geopolitieke actor anno 2015? Deze vraag staat centraal op woensdagavond 25 november 2015, tijdens het 'avondje Rusland' van de Leidse Alumnivereniging van Politicologen (LAP). Om 20:00 uur gaan Hans Oversloot (Politieke Wetenschap) en Henk Kern (Geschiedenis) met elkaar en met de LAP-leden in gesprek over het verleden, heden en de toekomst van het buitenlands beleid van de Sovjetunie/Russische Federatie.


Provinciale Statenverkiezingen 2015: voor- en nabeschouwing

Rondom de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 organiseert de Leidse Alumnivereniging Politicologie (LAP) voor haar leden twee actualiteitencolleges, met sprekers van formaat. Joop van Holsteyn neemt de voorbeschouwing voor zijn rekening (maandagavond 16 maart; aansluitend op de LAP-ALV); Ruud Koole doet de nabeschouwing (donderdagavond 19 maart). LAP-leden zijn van harte welkom!


Uitnodiging LAP Diner Pensant dinsdag 23 september 2014

LAPs politico-culinaire happening DINER PENSANT is weer aanstaande. En dit jaar schuift er een wel heel bijzondere spreker aan: em. prof. dr. Hans Daalder . Éminence grise van de Nederlandse politicologie, een van de grondleggers van de politieke wetenschap in Nederland, Leidse oud-hoogleraar Wetenschap der Politiek én... Dreesbiograaf.