Algemeen

LAP is een alumnivereniging met een informatieve, inhoudelijke en netwerkfunctie.

Leidse Alumnivereniging van Politicologen

In 1999 nam een aantal afgestudeerden studenten Politicologie het initiatief tot het oprichten van een alumnivereniging voor politicologen. Aanleiding was de behoefte onder afgestudeerden om contact met elkaar te houden en op de hoogte te blijven van de academische successen van hun vakgroep en de aangesloten docenten. Ondanks de behoefte verzandde dit initiatief. Maar, op initiatief van Rudy Andeweg en daarmee de vakgroep, zijn in 2005 een aantal politicologen benaderd om het LAP nieuw leven in te blazen. Reden: Een opleiding als politieke wetenschappen dient een actieve alumnivereniging te kennen. Zowel voor politicologen als de vakgroep belangrijk als netwerk.

Inmiddels is de LAP ruim tien jaar actief en organiseert zij meerdere inhoudelijke en netwerkactiviteiten per jaar. Het huidige bestuur heeft als missie om de LAP te ontwikkelen tot een platform met een informatieve, inhoudelijke en netwerkfunctie waardoor het vanzelfsprekend is dat iedere Leidse politicoloog lid is van de LAP. Het LAP-bestuur heeft een jaarplan opgesteld met daarin onze missie, doelstellingen en voorgenomen activiteiten. De activiteiten staan open voor iedere afgestudeerde politicoloog en de leden van de SPIL. We hopen zo in korte tijd veel mensen enthousiast te maken om in de toekomst lid te worden van de LAP. Missie daarbij is dat iedere politicoloog als vanzelfsprekend lid is van de LAP.


Het LAP-bestuur heeft een jaarplan opgesteld met daarin onze missie, doelstellingen en voorgenomen activiteiten. De activiteiten staan open voor iedere afgestudeerde politicoloog en de leden van de SPIL. We hopen zo in korte tijd veel mensen enthousiast te maken om in de toekomst lid te worden van de LAP. Missie daarbij is dat iedere politicoloog als vanzelfsprekend lid is van de LAP.

Activiteiten

De LAP organiseert regelmatig activiteiten. Op de activiteitenpagina zijn de verslagen van deze bijeenkomsten te vinden.

Hier vind je ook de aankondigingen voor de aankomende activiteiten.

Lid worden?

Voorlopig zullen we iedere politicoloog van wie we gegevens hebben beschouwen als een lid van onze vereniging. Dit betekent geen kosten voor jou! Graag ontvangen we je gegevens dan ook via e-mail. Geef in je e-mail aan:

  •      dat je politicoloog bent
  •      je jaar van afstuderen
  •      NAW-gegevens
  •      e-mailadres
Als we je gegevens hebben zul je, via e-mail, op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten.

Gegevens wijzigen?

Ben je verhuisd of heb je een ander e-mailadres? Geef dit ook door aan de Universiteit via e-mail wijziging@alumni.leidenuniv.nl.

Meer informatie

Mocht je meer willen weten, of actief willen worden in het bestuur, neem dan contact op met één van de onderstaande personen via dit e-mail adres: alumnipoliticologie@live.nl 

  • Christiaan van de Griend (voorzitter)
  • Eric Grol 
  • Roberto la Rocca
  • Jasmijn Touw (secretaris)
  • Roeland Coomans (penningmeester) 

Jaarverslag en Jaarplan

De LAP maakt ieder jaar een jaarverslag van het afgelopen jaar en een jaarplan voor het aankomende jaar. Deze jaarplannen zullen hier binnenkort worden geplaatst.

Laatst Gewijzigd: 02-03-2017