Nieuws

25 november 2015: avondje Rusland met Henk Kern, Hans Oversloot en de LAP

Wat drijft Rusland, als geopolitieke actor anno 2015? Deze vraag staat centraal op woensdagavond 25 november 2015, tijdens het 'avondje Rusland' van de Leidse Alumnivereniging van Politicologen (LAP). Om 20:00 uur gaan Hans Oversloot (Politieke Wetenschap) en Henk Kern (Geschiedenis) met elkaar en met de LAP-leden in gesprek over het verleden, heden en de toekomst van het buitenlands beleid van de Sovjetunie/Russische Federatie.


Provinciale Statenverkiezingen 2015: voor- en nabeschouwing

Rondom de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 organiseert de Leidse Alumnivereniging Politicologie (LAP) voor haar leden twee actualiteitencolleges, met sprekers van formaat. Joop van Holsteyn neemt de voorbeschouwing voor zijn rekening (maandagavond 16 maart; aansluitend op de LAP-ALV); Ruud Koole doet de nabeschouwing (donderdagavond 19 maart). LAP-leden zijn van harte welkom!


Uitnodiging LAP Diner Pensant dinsdag 23 september 2014

LAPs politico-culinaire happening DINER PENSANT is weer aanstaande. En dit jaar schuift er een wel heel bijzondere spreker aan: em. prof. dr. Hans Daalder . Éminence grise van de Nederlandse politicologie, een van de grondleggers van de politieke wetenschap in Nederland, Leidse oud-hoogleraar Wetenschap der Politiek én... Dreesbiograaf.


13 november 2013: Discussieavond met Paul Frissen

De Leidse Alumnivereniging van Politicologen organiseert woensdag 13 november een discussieavond met de toonaangevende hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen. De heer Frissen houdt een prikkelend pleidooi voor een nieuwe politieke koers in Nederland.


Zaterdag 9 februari 2013: Diesviering voor alumni

Op zaterdag 9 februari vindt de diesviering voor alumni plaats in het Kamerlingh Onnes Gebouw, georganiseerd door het Leids Universiteits Fonds (LUF). Het belooft weer een inspirerende dag te worden met uiteenlopende lezingen van prominente Leidse wetenschappers, alsmede een interessante workshop.


Aankomende activiteiten

Never waste a good crisis, vindt LAP. En uiteraard kan de Leidse Alumnivereniging van Politicologen de aanstaande verkiezingen in Nederland en de VS ook niet links (of rechts?) laten liggen. Onze collegereeks 2012 draait daarom om het thema " Kiezen in een crisis".


Alumnibijeenkomst 12 November 2011: een verslag

Het instituut Politieke Wetenschap heeft in samenwerking met onder meer Rechten één van de 11 profileringsgebieden van de Universiteit Leiden: Politieke legitimiteit. Onder leiding van Ruud Koole werkt een team van jonge onderzoekers aan dit thema. Op 12 november organiseerde de LAP een bijeenkomst voor haar leden over het profileringsgebied.


LAP-nieuwsbrief

Op donderdag 16 juni 2011 organiseerde de alumnivereniging een Diner Pensant met hoogleraar politieke theorie Meindert Fennema.