Opleidingen

Bacheloropleiding Psychologie

Je zit op school en je hebt het druk met belangrijke zaken. Wel of niet Psychologie studeren is één van die zaken. Het gaat over jouw toekomst en die komt snel dichterbij. Wij van de Universiteit Leiden denken met je mee. Kom naar de Open Dag voor alle bacheloropleidingen.


Deeltijdopleiding

De bacheloropleiding Psychologie in deeltijd is bedoeld voor studenten die parttime willen studeren. Je doet hetzelfde programma als de voltijdstudenten, maar dan gespreid over een langere tijd. Veel deeltijdstudenten hebben al een andere opleiding gedaan, vaak hbo. Ze zijn gemiddeld dan ook wat ouder dan voltijdstudenten en combineren de studie vaak met een baan of een gezin.


Premasterprogramma

Maak je plannen voor een masteropleiding Psychologie? Heb je een Nederlandse afgeronde hbo of wo-bacheloropleiding? Dan kán het eenjarige premasterprogramma Psychologie een brug naar de toekomst zijn. Op de Masterdag op vrijdag 10 maart 2017 wordt een aparte voorlichting gegeven over het premasterprogramma Psychologie.


Masteropleidingen Psychologie

Psychologie heeft twee masteropleidingen: Msc in Psychology en MSc in Psychology (research). Deze masteropleidingen bieden je veel mogelijkheden om de richting te kiezen die bij jou past. Binnen elke masterspecialisatie of 'track' (researchmaster) heb je verplichte en/of keuze-onderdelen.


Overstappen van andere universiteiten

Studenten die op een andere Nederlandse universiteit al psychologie hebben gestudeerd maar de (bachelor)opleiding nog niet hebben afgerond, kunnen onder voorwaarden overstappen naar de opleiding Psychologie Leiden.


Toelating bacheloropleiding

Natuurlijk voldoe je aan de toelatingseisen. Zo beheers je wiskunde op vwo-niveau, anders moet je een toets doen. Haal je die toets, dan hoeft de bijspijkercursus niet te volgen.