Nieuws

Word alumnuslid van Labyrint!

Wanneer u alumnuslid wordt van Labyrint kunt u o.a. deelnemen aan alle activiteiten, waaronder drie activiteiten speciaal voor alumni. En u ontvangt vier keer per jaar het verenigingsblad ‘de Sofa’. Kosten slechts 10 euro per jaar.


Leidraad alumnimagazine

Allle alumni van de Universiteit Leiden ontvangen via de post het alumnimagazine Leidraad. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de universiteit. Leidraad is ook online door te bladeren.


Lezersonderzoek Leidraad

Het alumnibureau van de Universiteit Leiden houdt een onderzoek naar de waardering voor het blad Leidraad dat de universiteit verspreidt onder al haar oud-studenten (alumni).


Alumnisymposium 'De weg naar geluk' 6 maart

Het jaarlijkse alumnisymposium van de Studievereniging der Psychologie Labyrint bestaat uit 3 rondes. Kies donderdag 6 maart op de avond zelf voor 'De weg naar geluk' via Positieve kracht in dromen, Van stress naar groei, of Je innerlijke superheld.


Alumnimasterclass

28 juni 2013 organiseert Labyrint samen met de Leugenacademie speciaal voor alumni de masterclass Leugens ontrafelen. De Leugenacademie is gespecialiseerd in het herkennen van leugens: 'De kunst is te zien wat mensen niet zeggen.'


LinkedIn Alumnilezing Labyrint

Op 16 mei 2013 organiseert de Labyrint alumnicommissie een LinkedIn lezing. Alumni komen in deze lezing te weten hoe je het best gebruik kunt maken van je LinkedIn netwerk.


Iedereen is welkom op het Alumnisymposium over liefde

1 maart is er een interessant symposium over liefde, voor alumnileden, leden en niet-leden!  Speciaal georganiseerd voor afgestudeerde psychologen, maar ook interessant voor studenten. Iedereen is welkom. Studiegenoten weer eens zien en kennismaken met studenten?


Bernet Elzinga houdt dieslezing voor alumni

Op 9 februari 2013 is de dies natalis van de universiteit voor alumni. Spraakmakende Leidse wetenschappers houden een lezing. Klinisch psycholoog prof.dr. Bernet Elzinga spreekt over de langetermijnveranderingen in het brein na mishandeling, 14.15 – 15.15 uur, Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG).


Symposium Abuse & Neglect Across the Life Span

Op 5 en 6 oktober 2012 wordt het symposium 'Abuse & Neglect Across the Life Span' georganiseerd in de Stadsgehoorzaal te Leiden. Vanuit een interdisciplinair perspectief zal door (inter)nationale experts gepresenteerd worden over de risicofactoren en gevolgen van mishandeling bij kinderen, volwassenen en ouderen. Inschrijven met korting voor 25 augustus .


Njord huldigt Jacobine Veenhoven

De Koninklijke Studenten Roei Vereniging Njord is druk in de weer om een passende huldiging voor 'haar' Jacobine Veenhoven op te zetten. Njord is van plan groots uit te pakken voor de eerste Leidse olympische roeimedaille sinds twaalf jaar, op vrijdag 17 augustus om 21:00 uur (welkom vanaf 20:45 uur).


9 mei: Lustrumlezing 'Homo ludens II' van Peter Gray

Psycholoog en auteur Peter Gray doet grootschalig onderzoek naar het speelgedrag en leren van kinderen in groepen jagers-verzamelaars. Ook onderzoekt hij de evolutionaire achtergronden van spelen. Hierover geeft hij op 9 mei een lezing ter ere van de 65e verjaardag van de studievereniging Psychologie, Labyrint. Ook voor alumni!