Gezamenlijk minoronderwijs: samenwerking van de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit en de TU Delft

Op welke manieren werken de drie instellingen samen op het gebied van minoronderwijs?

Samenwerking

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken al geruime tijd samen op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie. De studenten kunnen nu ook bij de andere twee universiteiten minoren volgen.


Gereserveerde plaatsen over en weer

In het verleden was de mogelijkheid om deel te nemen aan een minor van een andere universiteit in de praktijk beperkt, vooral als deze bij de aanbiedende universiteit zelf populair was en snel volgeboekt. Daarom hebben de drie universiteiten nu afgesproken dat van 1 t/m 31 mei, de eerste maand van de aanmeld- en inschrijfperiode, een bepaald aantal/percentage plaatsen gegarandeerd beschikbaar is voor de studenten van de beide partneruniversiteiten.

Waarom een minor volgen?

Met een goed gekozen minor kunnen studenten hun kennis, inzicht en vaardigheden verbreden en hun ervaringen meenemen naar hun eigen vakgebied. Tevens kunnen studenten met de minor voorsorteren op de master die ze willen volgen na hun bachelor, om daarmee hun kansen op plaatsing te vergroten.

Gezamenlijk aanbod

De samenwerkende universiteiten hebben twee gezamenlijke minors ontwikkeld: de LEI/TUD/EUR-minor Responsible Innovation en de LEI/TUD minor Security, Safety and Justice. In de naaste toekomst komen er meer van deze multidisciplinaire minors. Deze bieden studenten de mogelijkheid de complementaire kennisgebieden van de drie onderwijsinstellingen optimaal te benutten.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over het Leidse, Delftse en Rotterdamse minoronderwijs zie
Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft
Erasmus Universiteit Rotterdam 

Laatst Gewijzigd: 01-04-2016