Masteropleidingen

Premasterprogramma

Maak je plannen voor een masteropleiding Psychologie? Heb je een Nederlandse afgeronde hbo of wo-bacheloropleiding? Dan kán het eenjarige premasterprogramma Psychologie een brug naar de toekomst zijn. Op de Masterdag op vrijdag 10 maart 2017 wordt een aparte voorlichting gegeven over het premasterprogramma Psychologie.


MSc in Psychologie

De masteropleiding Psychologie richt zich zowel op een grondige bestudering van de theorie als op het verkrijgen van professionele– en onderzoeksvaardigheden.


MSc in Psychology (research)

De onderzoeksmaster Psychologie duurt twee jaar. De opleiding bereidt studenten voor op een carrière als onderzoeker. Kenmerkend voor de onderzoeksmaster Psychologie is het samenspel tussen les geven en onderzoek doen.


Postmasteronderwijs

Voor bepaalde beroepen moet je nog een postmasteropleiding volgen, bijvoorbeeld de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Bekijk aan welke opleidingseisen je moet voldoen.


Scriptie

Je sluit de masterfase af met een een wetenschappelijke scriptie, ook wel thesis genoemd.


Stages

De stage is opgenomen in het verplichte programma van de opleiding Psychologie. De omvang van deze stage is in de regel 10 EC, maar kan worden uitgebreid tot 20 EC.


Masteropleidingen Psychologie

Psychologie heeft twee masteropleidingen: Msc in Psychology en MSc in Psychology (research). Deze masteropleidingen bieden je veel mogelijkheden om de richting te kiezen die bij jou past. Binnen elke masterspecialisatie of 'track' (researchmaster) heb je verplichte en/of keuze-onderdelen.