Laboratoria

De belangrijkste informatie over de laboratoria van de sectie Cognitieve psychologie op een rijtje.

Masterlab en gedragslab

In SB29 staan tien opstellingen voor gedragsonderzoek, dat wil zeggen onderzoek waarbij de snelheid en accuratesse van reacties op computertaken kunnen worden geregistreerd.

In SB08 staan nog vijf opstellingen voor gedragsonderzoek, en zeven PCs voor onderzoeksgerelateerde activiteiten. Deze ruimte is primair bedoeld voor het onderzoek van masterstudenten.

Het LAB SB.29 is geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Coördinator: Lorenza S. Colzato
E-mail: colzato@fsw.leidenuniv.nl  


EEG lab

In SB12 worden experimenten gedraaid waarbij hersenpotentialen (EEG) en andere fysiologische signalen worden geregistreerd. Hiermee kunnen processen worden onderzocht die anders niet rechtstreeks te observeren zijn, zoals gerichte aandacht, verwachting en zelf-correctie.

Voor meer informatie:

Coördinator
Guido Band
E-mail: band@fsw.leidenuniv.nl
 


Hersenscans

De sectie Cognitieve Psychologie is betrokken bij het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC). In samenwerking met onderzoekers van het Leiden University Medical Centre (LUMC) worden hersenscans gemaakt. Met de reguliere scans (MRI) wordt de anatomie van het brein in beeld gebracht, met functionele scans (fMRI) wordt gemeten in hoeverre verschillende delen van het brein actief zijn.


Voor meer informatie:

André Keizer
E-mail: Akeizer@fsw.leidenuniv.nl  


Babylab

Het babylab omvat meerdere ruimtes waarin onderzoek kan worden gedaan bij kinderen in de eerste levensjaren. Er wordt gebruik gemaakt van technieken waarbij geen actieve taak vereist is. Een voorbeeld is het registreren van kijkgedrag of hersenpotentialen wanneer een kind kijkt naar een onverwachte gebeurtenis. Op deze manier wordt onderzoek gedaan naar doelgericht handelen. Lees meer over het Babylab

Voor meer informatie:

Coordinator Babylab
Szilvia Biro
E-mail: sbiro@fsw.leidenuniv.nl 


Rijsimulator

In SB25A is een rij-simulator in aanbouw. Hiermee kan onderzoek worden gedaan naar factoren die de verkeersveiligheid beïnvloeden.

Voor meer informatie:

William Verschuur
E-mail:verschuur@fsw.leidenuniv.nl  

Assistenten

Er zijn labassistenten aanwezig in SB29. Momenteel werken bij Cognitieve Psychologie de volgende labsassistenten:

  • Roy de Kleijn
  • Linda Couwenberg

E-mail: funclab@fsw.leidenuniv.nl  
Telefoon: 071-5273856

Coördinator

Lorenza S. Colzato
E-mail: colzato@fsw.leidenuniv.nl  

Laatst Gewijzigd: 13-07-2015