23 januari 2015: Openingsreceptie expositie QUARTET

Het bestuur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen nodigt U hierbij uit voor de openingsreceptie van de expositie QUARTET met werk van Jacqueline Borg, Broeri van den Dop, Tanja Koelemij en Margreeth van den Toorn-Leguit.

Jacqueline Borg

Jacqueline Borg volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Zij specialiseerde  zich vooral in het fijnschilderen en het magisch realisme. Hiervan zijn nog steeds elementen terug te vinden in haar huidige werk: landschappen met een sterk illusionaire werking en portretten. Het project FaceBookBabes toont portretten van jongeren zoals zij zichzelf als persoonlijk ideaalbeeld op Facebook plaatsen.  


Broeri van den Dop

Broeri van den Dop volgde haar opleiding o.a. aan de Vrije Academie te Den Haag. In haar werk staan vrouwen vaak centraal. Haar stijl van schilderen is zeer gevarieerd, soms figuratief, soms abstract. De kleurtoon varieert van overdadig tot een ingetogen grijs waarbij vaak zwarte contourlijnen worden gebruikt. Tegenwoordig wisselt zij het schilderen af met het schrijven van gedichten.


Tanja Koelemij

Tanja Koelemij volgde haar opleiding o.a. aan de Kunstacademie Haarlem. Haar werk is zeer expressief. Onderwerpen zijn vaak stadsgezichten van steden waarmee ze een historische en emotionele band heeft, zoals Amsterdam en Haarlem. Vaak gebruikt ze geometrische vormen om de achterliggende historie (en emotie) van plaatsen, gebouwen en stadsgezichten te duiden.


Margreeth van den Toorn-Leguit

Margreeth van den Toorn-Leguit volgde haar opleiding tekenen aan de kunstacademie in Arnhem. Ze schildert abstract, niet herkenbaar/herleidbaar tot eerder geziene vormen/beelden, in aquarel, inkt en kleurpotlood. De omgeving en het landschap van de Sinderhoeve met zijn door de seizoenen steeds wisselende natuur vormen hierbij een onuitputtelijke inspiratiebron.


Praktische details

Datum  Vrijdag 23 januari 2015
Tijd  Inloop 16:30 u.
 Opening 17:00 u.
Locatie  Centrale hal
 Pieter de la Courtgebouw
Looptijd expositie  23 januari t/m 24 april 2015

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Kunstcommissie FSW.

Laatst Gewijzigd: 14-01-2015