Studievereniging Labyrint

Labyrint is de studievereniging van de studenten Psychologie. Bij Labyrint moet je zijn voor studieaktiviteiten en sociale contacten. Goedkope studieboeken koop je bij de boekenbalie of in de webwinkel. Word je ook lid? Met gratis 'de Sofa'!

Houd alle Labyrintactiviteiten in de gaten:


Lustrumlezing

Voor de viering van haar 70 jaar bestaan heeft Labyrint één van de grootste namen uit de psychologie weten te strikken voor een speciale lezing op 28 september 2016. Tijdens deze lezing zal Robert Cialdini (bekend van zijn boek 'Invloed: Theorie en praktijk'/'Influence: The Psychology of Persuasion') vertellen over de kracht van sociale normen in gedragsbeïnvloeding.

Meer informatie


Activiteiten

Sociaal
Een goed voorbeeld van gezelligheid is het EersteJaarsWeekend in september rond een bepaald thema. Dit weekend is voor eerstejaars de ideale gelegenheid om medestudenten te leren kennen. Ouderejaars kunnen mee als begeleiding. De mensen die je tijdens het EJW ontmoet, kun je terugzien op de borrels en feesten waar je natuurlijk ook andere leden tegenkomt. Met Labyrint ga je naar musea, toneelvoorstellingen en concerten of je doet mee aan sportieve activiteiten.

Voor de studie

  • Lezingen
    Voor wie nog meer over psychologie wil weten, organiseert Labyrint lezingen over allerlei psychologische onderwerpen.
  • Excursies
    Excursies naar TBS klinieken en gevangenissen verlevendigen het beeld van de psychologie, doordat zij een indruk geven van het werk van afgestudeerde psychologen.
  • Congressen 
    Het Psycholoog Toekomst Perspectief PTP-congres met workshops en informatie over allerlei onderwerpen. Dit om studenten een goed beeld te geven over wat zij na hun studie allemaal met hun opleiding kunnen gaan doen.

Studie en sociaal

Een mix van psychologie en gezelligheid vind je terug bij de studiereis, die Labyrint ieder jaar organiseert naar een buitenlandse universiteitsstad. Labyrint houdt je op de hoogte van al deze activiteiten via de maandelijkse nieuwsbrief en biedt leden die zin hebben om te helpen met de organisatie ervan ruime mogelijkheden om commissie- en bestuurservaring op te doen.

Heb je een idee?

Heb je tips of ideeën voor een workshop? 
Bestuur@LabyrintLeiden.nl

Help zelf ook mee met een activiteit organiseren, zoals een congres, feest of reis. Word lid van een commissie!
Commissielijst Labyrint

Boeken en samenvattingen

Als Labyrintlid koop je studieboeken en samenvattingen bij ons met korting. Daardoor kun je voor minder dan de winkelprijs optimaal voorbereiden op je tentamens!
Webwinkel Labyrint

Tijdschrift 'de Sofa'

Het tijdschrift 'de Sofa' van Labyrint behandelt interessante theoretische en praktische aspecten van de psychologie. Verder biedt dit blad plaats aan artikelen over andere zaken uit het leven van studenten. Alle leden krijgen vier keer per jaar 'de Sofa' thuisgestuurd.

Bestuur

071 527 36 18 
bestuur@labyrintleiden.nl

Laatst Gewijzigd: 02-03-2017