Veni-subsidie voor psycholoog Hanneke Hendriks

Sociale- en organisatiepsycholoog dr. Hanneke Hendriks is 1 van de 14 Leidse wetenschappers die dit jaar een NWO Veni-subsidie (maximaal €250.000,-) heeft gekregen voor haar onderzoek naar alcohol op sociale netwerk sites.

Alcohol op Sociale Netwerk Sites

Dit project onderzoekt hoe vaak en waarom adolescenten praten over alcohol op Sociale Netwerk Sites (SNS), alsmede de effecten van verschillende alcohol-uitingen op SNS op alcoholconsumptie, en waarom en wanneer deze effecten plaatsvinden. Vervolgens wordt een interventieplan ontwikkeld en getest om de schadelijke effecten van alcoholgerelateerde SNS-uitingen tegen te gaan.


Over de Veni

De Veni maakt deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Dit financieringsinstrument biedt wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière een mogelijkheid tot financiering. Wetenschappers die tot maximaal 3 jaar geleden zijn gepromoveerd kunnen een aanvraag voor een Veni-subsidie doen.

De Veni-subsidie bedraagt maximaal €250.000. In totaal ontvangen dit jaar 161 wetenschappers een Veni, waarvan 14 Leidse wetenchappers zijn.


Zie ook

Laatst Gewijzigd: 17-07-2015