Nieuws

Kinderen met autismespectrumstoornis wel empathisch

Kinderen met een autismespectrumstoornis kunnen zich wel verplaatsen in de gedachten van een ander. Ze raken alleen sneller overprikkeld door andermans emoties, en dat leidt tot meer agressie. Dit zijn de nieuwste inzichten uit het onderzoek van ontwikkelingspsycholoog Carolien Rieffe en haar collega’s.


Psycholoog Manon Schutter wint KHMW-scriptieprijs

Als Leidse psychologiestudent onderzocht Manon Schutter in haar masterscriptie de rol van wantrouwen bij consumentenbeslissingen. Daarmee wint ze als eerste de Jan Brouwer Scriptieprijs (categorie menswetenschappen), de nieuwste loot onder de scriptieprijzen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De prijs bestaat uit 2.000 euro.


Psychologie proefstuderen? Heel goed te doen!

Nieuwe ronde proefstuderen 17 april. College lopen, studenten en docenten het hemd van 't lijf vragen op de informatiemarkt. Scholieren en andere psychologiestudenten in spe verdiepen zich in de studie. Wat nemen ze mee naar huis na een ochtend Psychologie proefstuderen op 27 februari? Rosa Fris: 'Psychologie in Leiden is een brede studie; dat is bijna overal heel anders.'