Meten is weten?

De samenleving wordt steeds meer meetbaar, 'big data' is een feit. Nieuwe technologieën helpen ons om deze gigantische hoeveelheid informatie in overzichtelijke afbeeldingen weer te geven en rankings te maken. Maar, hoe objectief zijn deze afbeeldingen en rankings? Hoe moeten we ze gebruiken?

Ook op jouw universiteit wordt van alles gemeten (o.a. cursusevaluaties en studenteninstroom). Welke gevolgen heeft dat voor de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek en jouw onderwijs? Als deze vragen je interesseren, dan is de internationale minor 'Science and Technology in Society' iets voor jou!


Samen met studenten uit allerlei vakgebieden

De minor 'Science en Technology in Society' is een Engelstalige, interdisciplinaire minor. We kijken vanuit allerlei wetenschappelijke disciplines naar ontwikkelingen in wetenschap en maatschappij. Je werkt samen met studenten uit verschillende landen en van verschillende opleidingen: van geschiedenis tot natuurkunde.

Praktische informatie

Welke achtergrond heb ik nodig?
In deze minor vind je studenten van allerlei verschillende studies. Studeer jij aan de Universiteit Leiden, de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden.

Hoeveel studiepunten levert het op?
Deze minor bestaat uit 5 vakken, met een totale omvang van 30 studiepunten. Je kunt er ook voor kiezen om niet de volledige minor, maar slechts een deel van de vakken te volgen.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?
De inschrijving van deze, en andere minoren, is geopend tot 15 augustus 2015.

Waar vind ik meer informatie over deze minor?
Meer informatie, bijvoorbeeld over de aanmelding en de vakken, vind je op de CWTS website.

Welke minoren zijn er nog meer?
Wil jij je kennis verbreden door een minor te volgen buiten je eigen vakgebied? Verdiep je dan in het brede minorenaanbod van de Universiteit Leiden.

Laatst Gewijzigd: 22-06-2015