Mededelingen

Studiereis Belfast

Een groep van 25 derdejaars Honours College studenten bezocht 5 dagen de Ierse stad Belfast om meer te leren over de opbouw van vrede in een stad die tientallen jaren alleen gewelddadige conflicten heeft gekend.


'Honours College heeft me veranderd in een actieve student'

'Met een grote glimlach kijk ik terug op het honours-onderwijs. Ik ben een studente geworden die in kansen en oplossingen denkt.' Dat zei Roos ter Elst, studente Pedagogiek, bij de uitreiking van de Honours-certificaten aan bachelorstudenten op 6 november in de Hooglandse kerk.


Honours-studenten ontvangen diploma

Maar liefst 93 Leidse studenten ontvingen op vrijdag 14 november hun diploma voor het door hen gevolgde honourstraject. Getalenteerde studenten kunnen dit traject naast hun reguliere programma volgen. Het traject loopt van het eerste tot en met het derde jaar van de bachelorfase.


Honours Academy-Ster voor Marian Verhallen

Marian Verhallen, coördinator van het Honours College FSW, mocht maandag 6 oktober jl. de Honours Academy-Ster in ontvangst nemen tijdens de opening van het academische jaar van de Honours Academy. Deze HA-ster wordt jaarlijks uitgereikt aan een student of docent die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het honoursonderwijs.  


Lessen in het leiden

Wat maakt iemand tot een succesvol leider? Op 26 maart sloten studenten van Honours Class FSW de Leiderschapsmodule af waarin zij onder leiding van drs. Annette Righolt en prof. dr. Henk Dekker en gastsprekers discussieerden over wat ‘leiderschap’ is.


‘Roerige tijden’

“Door vanavond zie ik de Athene-reis als veel meer dan slechts een leuke trip. Ik ben benieuwd in hoeverre de stad de situatie in Griekenland weerspiegelt.” Dit vertelt één van de Honoursstudenten tijdens een bijeenkomst van het Honours College FSW op 12 februari jl.