Honours Classes

Honours Classes zijn korte, interdisciplinaire cursussen (5 EC) van ongeveer acht colleges. Het bijzondere van een Honours Class is dat je daar samen met studenten van andere studies en uit verschillende HC-trajecten samenwerkt aan hetzelfde thema. Al die verschillende invalshoeken maken de discussies levendig en het is ook heel leerzaam om zo samen te werken.

Ruim 20 Honours Classes

Je kunt kiezen uit ruim 20 verschillende Honours Classes, die steeds over interdisciplinaire thema’s gaan. Een greep uit het actuele aanbod:

  • 'Academisch ondernemen'

  • 'Narratives of World War II'

  • 'Fiction and Film as Historical Sources'

  • 'Grote verhalen van Nederland'


Ook zijn er Honours Classes die meer gericht zijn op vaardigheden. Zoals de class 'Motivation', over de manier waarop we onszelf en anderen vaak aansturen. Of het skills lab 'Public speech and how to argue', waarin de theorie en de praktijk van het debateren centraal staat. Daarnaast worden er Honours Classes samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam gegeven.

Lees meer >>

Voor HC- en reguliere studenten

De Honours Classes worden vooral in het Engels gegeven door verschillende topwetenschappers in het nationale en internationale onderzoeksveld. De colleges worden zowel in het eerste als in het tweede semester gegeven. Daarnaast is ook mogelijk de colleges in de zomer te volgen als Summer Class.

De Honours Classes zijn een verplicht onderdeel van het Honours College. Dit betekent dat je elk traject dat je kiest moet aanvullen met een Honours Class. Honoursstudenten kunnen de Honours Class volgen in hun tweede of derde jaar (afhankelijk van het programma van hun HC-traject).

De Honours Classes zijn ook toegankelijk voor reguliere, derdejaars bachelorstudenten met goede studieresultaten en de motivatie om er een extra-curriculair vak bij te volgen.

Laatst Gewijzigd: 12-05-2015