Wat kan je met CA-OS?

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie is een brede studie. Dit betekent dat je met een diploma op zak in een zeer divers werkveld aan de slag kunt. Wat je kun je nou echt met antropologie?

Toepasbare vaardigheden en inzichten

Antropologen leren in de opleiding om te observeren en analyseren vanuit verschillende hoeken en om verschillende methoden en theoretische inzichten toe te passen op concrete situaties.

Zo leren antropologen bijvoorbeeld hoe beleid gemeenschappen verandert, hoe sociale conflicten ontstaan, waarom groepen mensen worden uitgesloten, en hoe cultuur, politiek en economie het dagelijkse leven op allerlei manieren beïnvloedt.

Door deze vaardigheden en inzichten zijn antropologen gewild in alle sectoren en kunnen ze goed samenwerken met andere specialisten. Zo werken antropologen samen met mensen op het gebied van duurzaamheid, sociale media, corporate social responsibility, bij musea, de filmwereld, en marketingbedrijven.

Juist in deze wereld, waarin mensen uit verschillende delen van de wereld steeds meer met elkaar te maken hebben, spelen antropologen een belangrijke rol.


Waar werken alumni?

De opleiding CA-OS biedt de ruimte om je te specialiseren in een richting die bij je belangstelling past. Daardoor komen onze alumni op zeer diverse plaatsen terecht. Ze werken bijvoorbeeld als:

  • Onderzoeker bij ministeries, gemeenten, marketingbureaus, musea, universiteiten en internationale ontwikkelingsorganisaties;
  • Conservator of educatief medewerker in volkenkundige musea en andere culturele instellingen;
  • Communicatie- of marketingadviseur in het bedrijfsleven;
  • Beleidsadviseur bij ontwikkelingsprojecten en projecten op het gebied van Corporate Social responsibility, zowel in het buitenland, als Nederland;
  • Docent maatschappijleer waarvoor binnen de universiteit een onderwijsbevoegdheid kan worden gehaald;
  • Zelfstandig documentaire- en filmmaker;
  • Onderzoeker en adviseur voor bijvoorbeeld gemeenten op het terrein van etnische vraagstukken, buurtontwikkeling, en armoedebestrijding;
  • Ontwikkelaar van initiatieven op het gebied van sociale media, beeldcultuur, en andere ontwikkelingen binnen de culturele sector;
  • Adviseur etnische minderheden bij de politie

Kijk bij 'Alumni aan het woord'  naar wat onze alumni nu doen.