Kaltura

Online video is overal, en de mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek zijn enorm. Kaltura is een gemeenschappelijk videoplatform met voor alle studenten en medewerkers een persoonlijke map, waarin ze hun video’s (maar ook audio-bestanden en afbeeldingen) kunnen uploaden, creëren en delen met andere gebruikers. Het platform biedt daarnaast een centraal portal waarin faculteiten en organisatie-eenheden video’s kunnen publiceren.

Video’s die alleen voor intern gebruik zijn, worden pas zichtbaar na inloggen met een ULCN-account.

Integratie met Blackboard

Ook binnen Blackboard kunnen de Kaltura video's gebruikt worden in courses. Voor docenten en studenten is de persoonlijke ‘My Media’-map namelijk ook binnen Blackboard beschikbaar, zodat deze video’s geïntegreerd kunnen worden in courses. De precieze mogelijkheden kunnen verschillen per course.

Instructies en ondersteuning

Via de link ‘Help’ in de videoportal komen gebruikers op een pagina met gebruikersinstructies. Bij technische problemen (bijvoorbeeld met inloggen of met de webbrowser) is er de ISSC Helpdesk. Het functioneel beheer (FB Video) is ondergebracht bij de Universiteitsbibliotheek (net als voor het Weblectures systeem). FB Video ondersteunt de facultaire videocoördinatoren bij de ingebruikname en zal ook regelmatig nieuwe functionaliteit beoordelen en toevoegen.

Handige links

Laatst Gewijzigd: 26-07-2016