Vernieuwde externe website 10 december live

Op 10 december gaat het eerste deel van de vernieuwde website live. De homepage, de websites van faculteiten en de rubrieken Over ons, Onderzoek, Wetenschappers, Nieuws en Agenda wijzigen. Vraag & antwoord over de vernieuwingen van de site.

Wat verandert er en wat (nog) niet?

De nieuwe website wordt in fases opgeleverd. Op 10 december verschijnen de eerste vernieuwde onderdelen, primair gericht op externe doelgroepen. Dit zijn de meer algemene pagina’s over de universiteit, over onderzoek, de websites van instituten en faculteiten en de profielpagina’s van alle wetenschappers en andere medewerkers. Ook de nieuws- en agendarubrieken zijn vernieuwd. De interne sites voor medewerkers en studenten veranderen nu nog niet. Deze worden in de loop van 2016 vernieuwd. De overige onderdelen van de externe site, onder meer onderwijs en studentenwerving, bibliotheek, alumni en werken bij de universiteit volgen daarna.


Waarom is maar een deel van de site vernieuwd?

Omdat het een te groot project is om de complete site te vernieuwen, is gekozen voor een gefaseerde aanpak.

Waar vind ik informatie?

Op de nieuwe homepage kunnen medewerkers en studenten, net als nu, op een link rechts bovenin klikken om naar de studentenwebsite te gaan. Ook kun je via de nieuwe homepage van je faculteit doorklikken naar de bestaande facultaire pagina’s voor studenten.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen op de vernieuwde site?

  1. Je zult meteen zien dat de site een nieuwe vormgeving en navigatie heeft. Ook op tablet of smartphone ziet de site er goed uit, omdat het ontwerp geschikt is voor alle schermformaten. Ook de zoekfunctie is verbeterd.
  2. Op elke pagina vind je aan het onderwerp gerelateerde informatie: op de pagina van een wetenschapper staat bijvoorbeeld een link naar het onderwijs en onderzoek waarbij hij/zij betrokken is (en vice versa). De inhoud van de website is zo via verschillende wegen bereikbaar en wordt voor bezoekers in een bredere context geplaatst.

Hoe kan het dat soms onderdelen van de site niet goed werken of er niet goed uitzien?

Je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser. De nieuwe website is ontworpen voor moderne browsers. Er zijn nog zaken voor verbetering vatbaar, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Vragen of opmerkingen?


 

  
Stuur ons een mail
 

Staat jouw vraag hier niet bij? Mail deze naar communicatie@leidenuniv.nl. We beantwoorden hem graag! Ook commentaar en tips zijn welkom.


Deze eerste release van de nieuwe website is een zeer complex en omvangrijk project. Er wordt een geheel nieuw concept in een volledig nieuwe technische omgeving gelanceerd. Dat bij de livegang zal blijken dat zaken ontbreken of niet geheel kloppen, is onvermijdelijk. De komende week is extra technische en redactiecapaciteit beschikbaar om hier snel op in te kunnen spelen. We zijn benieuwd naar je reactie.
 

 

Zie ook

Binnenkort een nieuwe website (nieuwsartikel 3 november 2015)

Laatst Gewijzigd: 10-12-2015