Start de Pre-master goed

Je hebt je ingeschreven voor het Pre-masterprogramma Pedagogische Wetenschappen, dat op woensdag 7 september 2016 van start gaat. Hartelijk welkom! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aan het Pre-masterprogramma te kunnen beginnen. Lees alles rustig door en vergeet niet als eerste het digitale Informatieformulier in te vullen en te verzenden.

Je hebt je al ingeschreven als Pre-masterstudent aan de Universiteit Leiden. Met die inschrijving en het betalen van het collegegeld kun je dit jaar aan de Universiteit Leiden studeren. Om je tijdens de Pre-master (en daarna: Master) Pedagogische Wetenschappen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, willen we graag nog wat meer van je weten. Vul daarom het Informatieformulier in dat je hieronder vindt. 

Informatieformulier Pedagogische Wetenschappen

*De informatie wordt uitsluitend gebruikt om je zo goed mogelijk te begeleiden en valt onder het Privacy Reglement.


Wanneer is mijn eerste studiedag?

Het onderwijs in het Pre-Masterprogramma begint op woensdag 7 september 2016. Van 9.00 tot 11.00 uur vindt het eerste college van het Pre-master Bachelorproject plaats in zaal SB11 van de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) en aansluitend van 11.00 tot 13.00 uur de eerste werkgroepbijeenkomst. College en werkgroepbijeenkomsten hebben beide verplichte aanwezigheid.

Op vrijdag 9 september word je verwacht voor het eerste college van Onderzoekpracticum 1 van 11.00 tot 15.00 uur in zaal SB11. Van 15.00 tot 17.00 uur vindt de eerste werkgroepbijeenkomst van SPSS plaats.

Waar vind ik informatie over de vakken en het rooster?

In de e-Studiegids staat per vak een uitgebreide beschrijving van de inhoud, literatuur en onderwijs- en toetsvorm.

Het rooster 2016-2017 met daarin alle informatie over hoor- en werkcolleges en tentamendata staat op onze website. Eventuele wijzigingen worden hierin bekend gemaakt; raadpleeg het rooster dus regelmatig.

Alle informatie over het NVO-examen staat op een aparte website.

Blackboard

Blackboard speelt een belangrijke rol in het Pre-Masteronderwijs. Zodra je bent ingeschreven bij de Universiteit Leiden, ontvang je een brief thuis met daarin je persoonlijke ULCN-account. Hiermee kun je gebruik maken van alle ICT-voorzieningen van de Universiteit Leiden, inclusief Blackboard. Vanaf half augustus vind je op Blackboard informatie over de Pre-mastervakken Onderzoekspracticum 1, Onderzoekspracticum 2, Praktische data-analyse met SPSSen het Pre-master Bachelorproject.

1. Ga naar Blackboard
2. Log in met de username en het password van je ULCN- account.
3. Ga naar het tabblad ' Courses ' en klik op Faculteit der Sociale Wetenschappen.
4. Selecteer onder  ' Browse Categories ' Pedagogische wetenschappen en klik op  Go.
5. Selecteer onder  ' Browse Categories ' Pre-master 2016-2017 en klik op Go.
6. De volgende cursussen worden zichtbaar: Pre-master 2016 – 2017: SPSS/Onderzoekspracticum1/Onderzoekspracticum2 en Pre-master Bachelorproject. Klik vervolgens per cursus op Enroll.
 
Ga na welke voorbereidingen je voorafgaand aan 7 en 9 september moet treffen voor de verschillende vakken. De belangrijkste informatie vind je onder Course documents: vakwijzers, opdrachten en de groepsindeling voor SPSS.

Hoe meld ik mij aan voor hoorcolleges, werkgroepen en tentamens?

Via uSis  moet je je aan- of afmelden voor tentamens, inschrijven voor colleges en werkgroepen en kun je uitslagen raadplegen.

LET OP: Voor alle hoorcolleges, werkgroepen, tentamens (eerste kans en herkansing) van de Pre-mastervakken uit het eerste semester (= blok 1 en 2) schrijven wij je in. Voor alle hoorcolleges, werkgroepen, tentamens (eerste kans en herkansing) van de Pre-mastervakken uit het tweede semester (= blok 3 en 4) moet je je zelf inschrijven.

LET OP: Het inschrijven voor tentamens is verplicht.
Pre-mastervakken zijn vakken uit de Bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen. De inschrijving voor de hoorcolleges en werkcolleges van Pre-mastervakken is  verplicht .
Met vragen over de inschrijving voor tentamens, hoor- en werkcolleges kun je terecht bij het Onderwijs Servicecentrum

Welke boeken moet ik aanschaffen en waar kan ik die kopen?

Op de website van Emile, de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen, vind je de boekenlijst. De boeken staan ook in de vakbeschrijvingen in de e-Studiegids.

Je kunt de studieboeken bestellen via de studievereniging Emile. Als je daar lid van wordt, kun je je studieboeken met korting aanschaffen in hun webshop. Deze shop is beperkt open, dus houd de website van Emile goed in de gaten!

Je kunt studieboeken natuurlijk ook bestellen bij de boekhandel. Denk eraan dat boeken niet altijd op voorraad beschikbaar zijn bij de boekhandel en dat je dus ruim op tijd moet zijn met het bestellen (de levertijd kan oplopen tot twee weken).


Wat organiseert de studievereniging?

Emile is een vereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Zij organiseren excursies, activiteiten en reizen. Als je lid wordt van Emile, krijg je 10% korting op je studieboeken en je ontvangt een aantal keer per jaar het verenigingsblad Tabula Scripta.  Dus geef je meteen op als lid via dit formulier!

Kunnen studenten meedenken over het onderwijs?

Jazeker! Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft een Opleidingscommissie, in de wandeling OCP genoemd. Hierin denken en adviseren studenten en docenten met elkaar over onderwijszaken. De OCP kan gevraagd en ongevraagd advies geven over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma en over de onderwijsfaciliteiten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor de vier studentleden van de OCP. 

Maak kennis met de huidige studentleden van de OCP.

Wat is de Wegwijzer en hoe kom ik eraan?

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen geeft ieder jaar een Wegwijzer uit. Dit is een klein en handzaam boekje waarin een korte beschrijving staat van de bachelor- (en master)opleiding(en) en van de organisatie van het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Verder vind je informatie over instanties en personen die je kunnen helpen bij eventuele vragen. Ook staan er handige internetsites in.

De Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen 2016-2017 kun je na half juli 2016 ophalen bij de Instituutsdienst Pedagogische Wetenschappen op de vierde verdieping (kamer 4B01)van de FSW.

Waar kan ik met vragen terecht?

Het facultaire Onderwijs Servicecentrum (OSC) op de begane grond van de faculteit is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen. De medewerkers van het OSC helpen je meteen of zullen je doorverwijzen naar de Instituutsdienst Pedagogische Wetenschappen op de vierde verdieping van de faculteit.

Verder biedt de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen het antwoord op heel wat vragen. Voor studenten die in september beginnen aan de Pre-master Pedagogische Wetenschappen is er ook nog een speciale brochure met nuttige informatie samengesteld.

Laatst Gewijzigd: 20-07-2017