Uitnodiging LAP Diner Pensant dinsdag 23 september 2014

LAPs politico-culinaire happening DINER PENSANT is weer aanstaande. En dit jaar schuift er een wel heel bijzondere spreker aan: em. prof. dr. Hans Daalder. Éminence grise van de Nederlandse politicologie, een van de grondleggers van de politieke wetenschap in Nederland, Leidse oud-hoogleraar Wetenschap der Politiek én... Dreesbiograaf. 


Wie en Wat?

Sinds zijn pensionering, in 1993 alweer, werkte Daalder aan een biografie van Willem Drees. Afgelopen voorjaar presenteerde hij, samen met de historicus dr. Jelle Gaemers, het langverwachte eindresultaat: Willem Drees 1886-1988. Met zijn vijf kloeke delen, in totaal 30 centimeter breed en bijna vier kilo aan papier, is dit misschien wel de definitieve levensbeschrijving van misschien wel de belangrijkste minister-president die ons land heeft gehad. 

Daalder gaat ons kostelijke kijkjes in de keuken van het genre ‘politieke biografie’ voorschotelen. We zullen worden vergast op smakelijke details over het Nederlandse politieke landschap van voor, tijdens en na de oorlog, en Drees’ meesterlijke manoeuvres daarbinnen op weg naar de top. Kunnen we Vadertje Drees, met zijn traditionele aura van zouteloze soberheid en nuchterheid, nog steeds koel afserveren als het vleesgeworden mariakaakje onder onze minister-presidenten, of is hij beter te genieten als masterchef van de polderlandse machtspolitiek? Na het toetje weten we het. 

We rekenen op veel belangstelling en we hebben slechts plaats voor zo'n 30 personen, dus zorg dat je er snel bij bent.

Wanneer?

Dinsdag 23 september a.s., vanaf 19.00 uur. Inloop 18.30 uur.

Waar?

In Den Haag, exacte locatie wordt later bekend gemaakt.

Kosten

Ongeveer € 25. Daarvoor krijg je een driegangenmenu, inclusief twee drankjes en koffie/thee na. En natuurlijk, zoals je gewend bent, all you can eat aan food for thought. Het diner pensant wordt voor een deel gesubsidieerd door LAP. 

Aanmelden

Meld je aan via alumnipoliticologie@live.nl. Vermeld daarbij je keuze voor vlees, vis of vega en eventuele dieetbeperkingen. Maak daarna het bedrag over naar de Leidse Alumnivereniging van Politicologen, IBAN: NL96INGB0005146567 onder vermelding van Diner Pensant 2014. De aanmeldingen worden behandeld aan de hand van de volgorde van binnenkomst van de betalingen. 

Tot ziens op 23 september!

Laatst Gewijzigd: 30-07-2014