Onderwijsinformatie

Veelgestelde vragen

U wordt doorgeleid naar de nieuwe pagina: https://www.student.universiteitleiden.nl/studie-en-studeren/studie/nieuwe-student/welkom-in-leiden/sociale-wetenschappen/politicologie-bsc .


e-Studiegids

In de e-Studiegids vind je alle informatie over de vakken van de verschillende opleidingen van Politieke Wetenschap.


Roosters

In de roosters vind je tijdstippen, locaties en vakcodes voor hoorcolleges, werkgroepen en tentamens.


Inschrijven cursussen & tentamens

Als student Politicologie sta je niet automatisch ingeschreven voor werkgroepen en vervolgcursussen. Lees daarom hier hoe je je inschijft voor cursussen en hoe je je kunt aanmelden voor tentamens.


Studieadviseurs, buitenlandcoördinator

Als student kun je met vrijwel al je vragen over de studie terecht bij de studieadviseurs. Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Dan ben je bij de buitenlandcoördinator aan het goede adres.


Stages

Het beste kun je een stage (15 ECTS) plannen in het eerste semester van het derde studiejaar.


Studeren in het buitenland

Een buitenlands studieverblijf is een goede aanvulling op je studie Politicologie of Internationale Betrekkingen en Organisaties (IBO) en staat goed op je curriculum vitae. Hieronder lees je hoe je een buitenlands studieverblijf regelt.


Examencommissie

U wordt doorgeleid naar de nieuwe pagina van de Examencommissie van het Instituut Politieke Wetenschap: https://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/faculteiten-en-instituten/sociale-wetenschappen/instituten/politieke-wetenschap/examencommissie