Officiële start van Nibud-hoogleraar Wilco van Dijk tijdens jubileumcongres

Sociaal en economisch psycholoog Wilco van Dijk heeft zijn eerste officiële lezing gehouden als bijzonder hoogleraar op de leerstoel van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Koningin Maxima was op 6 maart een van de sprekers op het jubileumcongres Nibud 35 jaar.

Psychologisch perspectief op financieel gedrag

Wilco van Dijk

Wilco van Dijk

Het jubileumcongres Nibud 35 jaar staat in het teken van het financiële gedrag van de consument. In het Muntgebouw in Utrecht geeft Koningin Máxima een lezing voor professionals bij financiële organisaties, welzijnsinstellingen en consumentenorganisaties. Nibud-hoogleraar Van Dijk verschaft een psychologisch perspectief op financieel gedrag in zijn lezing 'Homo sapiens vs. homo economicus'.

De bijzondere leerstoel 'Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag' die Wilco van Dijk sinds 1 december 2014 bekleedt is een samenwerking van de Universiteit Leiden met het Nibud.
Wilco van Dijk benoemd op NIBUD-leerstoel


Zie ook

Leiden Psychology @LeidenPsy 
RT “@chrisbuijink: Wilco van Dijk @Nibud Leerstoel over denken, voelen, willen & sociale normen bij fin. keuzes #nibud35|pic.twitter.com/U9upOpZ1oB


Laatst Gewijzigd: 20-03-2015