Nieuws en agenda

24 november 2016: Theatervoorstelling 'Geen Paniek'

Cabaretier Marjolijn van Kooten vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over haar leven als schijtluis. Naast alle treurigheid valt er in de psychiatrie gelukkig ook veel te lachen. Benieuwd naar deze voorstelling? Bekijk alvast de trailer! Helaas, Bram Bakker zal vandaag niet optreden wegens ziekte!


Wil jij meedenken over de Studiekeuzecheck?

Wel eens gehoord van de Studiekeuzecheck? Deze vragenlijst is het afgelopen jaar verbeterd en wij willen graag jouw mening horen! Daarom nodigen we je uit om deel te nemen aan het studenten testpanel op donderdag 24 november 2016.


'Honours College heeft me veranderd in een actieve student'

'Met een grote glimlach kijk ik terug op het honours-onderwijs. Ik ben een studente geworden die in kansen en oplossingen denkt.' Dat zei Roos ter Elst, studente Pedagogiek, bij de uitreiking van de Honours-certificaten aan bachelorstudenten op 6 november in de Hooglandse kerk.


Boyd Leupen wint MSc Thesis Prize 2015

Boyd Leupen heeft de MSc Thesis Prize 2015 gewonnen. Met 'Refuting asymmetrical Kantianism: On the moral standing of animals' rondt Leupen zijn Masteropleiding Political Science af en levert hij een waardevolle bijdrage aan de politieke filosofie. Volgens de jury onderscheidde Leupens masterscriptie zich door 'eruditie, betrokkenheid, en diepgang'.


Lotte Krouwel wint Van den Berg scriptieprijs 2015

Politicologiestudent Lotte Krouwel heeft de Van den Berg Bachelorscriptieprijs 2015 gewonnen met een studie over decentralisatie in ontwikkelingslanden. Naar het oordeel van de jury heeft Krouwel zich onderscheiden door originaliteit, casusselectie en een heldere opbouw van de scriptie.


Studie of stage in de VS?

Woensdag 7 oktober 2015 informatiebijeenkomst van het Fulbright Center, een Amerikaans-Nederlandse non-profitorganisatie voor informatie en advies over studie en stage in de VS.


"In actie komen heeft echt nut!"

De eerste overleggen met het faculteitsbestuur zitten er al op en kamer 3.C02 staat wagenwijd open. Pepijn Knops, de nieuwe assessor, is ‘on duty’. Even kennismaken... 


Meten is weten?

De samenleving wordt steeds meer meetbaar, 'big data' is een feit. Nieuwe technologieën helpen ons om deze gigantische hoeveelheid informatie in overzichtelijke afbeeldingen weer te geven en rankings te maken. Maar, hoe objectief zijn deze afbeeldingen en rankings? Hoe moeten we ze gebruiken? Als deze vragen je interesseren, dan is de internationale minor 'Science and Technology in Society' iets voor jou .


Psycholoog Manon Schutter ontvangt KHMW-scriptieprijs

Manon Schutter wint als eerste de Jan Brouwer Scriptieprijs in de categorie menswetenschappen. 16 april 2015 ontvangt Schutter 2000 euro voor deze nieuwste loot onder de scriptieprijzen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Als Leidse psychologiestudente onderzocht ze in haar masterscriptie de rol van wantrouwen bij consumentenbeslissingen.


15 november 2016: CareerTime

Wil jij werken aan jouw carrière? Kom dan dinsdag 15 november 2016 al je carrière-gerelateerde vragen stellen aan loopbaanadviseurs, alumni en de FSW studieverenigingen.